Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Točak sreće i fantazije
Novi filmovi u bioskopima: Točak sreće i fantazije
Novi filmovi u bioskopima: Točak sreće i fantazije

Novi filmovi u bioskopima: Točak sreće i fantazije

Novi film oskarovca Rjusjuke Hamagučija „Točak sreće i fantazije“ prikazivaće se u domaćim bioskopima od četvrtka, 9. juna 2022.

Nakon velikog bioskopskog uspeha filma „Povezi me“, srpska publika biće u prilici da gleda još jedno ostvarenje japanskog reditelja u usponu.

Jednako poetično kao i oskarom nagrađeno ostvarenje, „Točak sreće i fantazije“ pred gledaoce donosi tri jednako dojmljive priče povezanim istim motivom.

Na prvi pogled sudbine junaka su daleko jedne od drugih, ali to je i ono što ih spaja. Usamljenost i uvrnutost, potraga za ljubavlju i prepoznavanjem, pa makar prepoznavanje bilo na nekoliko trenutaka.

Filmovi Rjusjuke Hamagučija stvaraju jedan prepoznatljiv svet – njegov potpis u sebi sadrži istovremeno optimizam i mirenje sa trenutnim stanjem, nosi iskre ljubavi i otisak individualnosti. Ovo je triptih čiji protagonisti toliko deluju poznato, kao da smo se nedavno mimoišli sa njima i u mimohodu porazgovarali. A i jesmo, jer film je univerzalna priča o toj sreći koja nije uvek na našoj strani ali nas čini dostojanstvenim i kada je gubimo.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Guzen to sozo / Točak sreće i fantazije. Početak prikazivanja: 9. jun 2022. Dužina trajanja: 121 minut. Država i godina proizvodnje: Japan / 2021. Žanr: drama. Uloge: Kotone Furukaw, Ayumu Nakajima, Kiyohiko Shibukawa. Reditelj: Ryusuke Hamaguchi.
(danubeogradu.rs)