Naslovna » BG svaštara » Medicina » Renuvion: Zatezanje kože bez hirurške intervencije
Renuvion: Zatezanje kože bez hirurške intervencije (foto: Pixabay)
Renuvion: Zatezanje kože bez hirurške intervencije (foto: Pixabay)

Renuvion: Zatezanje kože bez hirurške intervencije

Renuvion je nova i revolucionarna nehirurška procedura koja omogućava zatezanje kože bez invanzivnih tretmana poput operacije.

Tokom Renuvion tretmana doktor, kroz mali ulazni otvor, uvodi uređaj neposredno ispod kože gde radiotalasi lokalno stvaraju kontrolisanu energiju, dok se istovremeno oslobađa gas pro helijum koji hladi područje tretmana.

Veoma visoka temperatura koju stvara plazma i brzo hlađenje kože omogućavaju u jednom tretmanu potpunu kontrakciju tkiva. Istovremeno, omogućena je i velika preciznost tretmana.

Renuvion koristi helijum, plemeniti gas koji se pretvara u plazmu na niskim temperaturama. U kombinaciji sa radiotalasima dobija se moćna i precizna cirkulacija hladne plazme. Tokom procesa jonizacije manje od 0,1% gasa se pretvara u plazmu, dok istovremeno, preostali helijum teče preko tretiranog područja, čime se stvara dovoljno toplote koja zateže kožu, dok se ona i neposredno hladi.

„Ovo su procedure koje će u potpunosti moći da zamene hirurgiju. Da li ćemo želeti da podignemo podbradak, sa minimalnom liposukcijom ili čak i bez nje, ili da podignemo nadlaktice, da podignemo kožu na stomaku koja se od porođaja ili prekomerne težine malo opustila… Sve će to moći da se uradi u samo jednom tretmanu i to je ono što je stvarna novina“, objašnjava dr Svetlana Đurišić iz Dermatološke ordinacije Dermatim iz Beograda.