Naslovna » Izlasci » Sport » Rvački turnir „Ljubomir Ivanović Gedža“ 2022 u Mladenovcu
Rvački turnir "Ljubomir Ivanović Gedža" 2022 u Mladenovcu (foto: Opština Mladenovac)
Rvački turnir "Ljubomir Ivanović Gedža" 2022 u Mladenovcu (foto: Opština Mladenovac)

Rvački turnir „Ljubomir Ivanović Gedža“ 2022 u Mladenovcu

Međunarodni memorijalni rvački turnir „Ljubomir Ivanović Gedža“ biće organizovan u subotu, 13. avgusta 2022, u Mladenovcu, preneo je Tanjug.

Ovo će biti 35. izdanje prestižnog turnira u grčko-rimskom stilu koji će okupiti 106 rvača iz devet zemalja. Eliminacione borbe počinju u 11.00, a finala su na programu od 18.00.

Naši rvači odmeriće snage s jakom konkurencijom iz Finske, Poljske, Turske, Mađarske, Hrvatske, Bugarske, Velike Britanije i Čilea i testirati spremnost tima pred Svetsko prvenstvo koje se održava u Beogradu od 10. do 18. septembra.

Takmičenje se održava u mladenovačkoj sportskoj hali koja nosi Gedžino ime. Ulaz u dvoranu za sve posetioce i ljubitelje rvanja biće besplatan.

Generalni sekretar Rvačkog saveza Srbije Milan Jelić naglasio je da ovaj turnir iz godine u godinu podiže organizacioni nivo, ali i postiže sve veću zainteresovanost, kako učesnika tako i publike.

– Ovo je odlična prilika da se napravi presek stanja u našoj reprezentaciji pred finalni ciklus priprema za Svetsko prvenstvo. Naši reprezentativci su u punoj formi, očekujemo fantastične borbe i izvanredne rezultate naše reprezentacije – izjavio je Jelić.

Predsednik Rvačkog kluba „Ljubomir Ivanović Gedža“, Aleksandar Pitulić, koji je jedan od organizatora turnira, pozvao je publiku da u što većem broju u subotu poseti halu u Mladenovcu, jer će osim kvalitetnih borbi moći da uživa i u zanimljivom pratećem programu.

– Obezbedili smo brojne nagrade za najmlađe gledaoce. Delićemo bicikle, laptopove, lopte, sportsku opremu, a sve u cilju dalje popularizacije rvanja među najmlađom populacijom. Takođe, posebno mi je zadovoljstvo što su promoteri ovogodišnjeg Gedžinog memorijala proslavljeni bokser Mirko Puzović i naš zlatni olimpijac Davor Štefanek – konstatovao je Pitulić.

Organizatori Memorijalnog turnira su Rvački klub „Ljubomir Ivanović Gedža“, Rvački savez Srbije i Rvački savez Beograda. (Beoinfo)