Naslovna » Izlasci » Akcije » Svetski dan levorukih u Muzeju iluzija
Svetski dan levorukih u Muzeju iluzija (foto: Pixabay)
Svetski dan levorukih u Muzeju iluzija (foto: Pixabay)

Svetski dan levorukih u Muzeju iluzija

U subotu, 13. avgusta 2022. od 17.00 do 21.00, na svakih sat vremena, u Muzeju iluzija u Nušičevoj 11 biće obeležen Svetski dan levorukih.

Pripremljen je nesvakidašnji i kreativan program o malo znanim činjenicama kao i navikama levorukih ljudi.

Šta povezuje Čarls Darvina, Alberta Ajnštajna, Lejdi Gagu kao i još neke poznate ličnosti? Tokom ovog interaktivnog programa saznaćete odgovore, a desnorukima će biti dozvoljeno fotografisanje (isključivo levom rukom) eksponata koji će biti preimenovani u slavne levoruke osobe koji su kroz vekove menjali svet na vrlo neuobičajen način!

Program će se odvijati kroz zabavu, uz stručno vođstvo gde će posetioci doznati više informacija o funkciji desne odnosno leve hemisfere mozga, kako su religije posmatrale levorukost ali kako su se isti svojom kreativnom i maštovitom stranom ličnosti izborili da se na njih ne gleda kao na „levake“.

Ture su predviđene za levoruke i desnoruke, od sedam do 107 godina, na licu mesta kao i unapred dogovorene grupe. Vreme trajanja programa je sat vremena i uključuje obilazak muzeja.

Onima kojima se program dopadne, moći će da ostave recenziju levom rukom! Više informacija o samom događaju možete saznati na www.muzejiluzija.rs.

(danubeogradu.rs)