Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival italijansko-srpskog filma 2022 u Beogradu
Festival italijansko-srpskog filma 2022 u Beogradu
Festival italijansko-srpskog filma 2022 u Beogradu

Festival italijansko-srpskog filma 2022 u Beogradu

Festival italijansko-srpskog filma 2022 biće otvoren u Kinoteci u utorak, 25. oktobra, premijerom filma „Lamborgini – čovek koji je stvorio legendu“.

Nastao iz sve veće želje za kulturnom, umetničkom i kinematografskom razmenom dve evropske zemlje, Srbije i Italije, festival je jedinstvena prilika da publika uživa u savremenim delima italijanske i srpske kinematografije, ali i da profesionalci i operateri iz sektora upoznaju i razmotre različite mogućnosti finansiranja u obe zemlje. Učestvuju najveći italijanski, srpski i balkanski distributeri i producenti.

Festival organizuje udruženje Excellence International uz podršku Ministarstva kulture Italije, Ambasade Italije i Italijanskog instituta za kulturu.

„Lamborgini – čovek koji je stvorio legendu“ je biografski film, drama reditelja i scenariste Bobija Moreska. Glavne uloge tumače Frenk Grilo, Mira Sorvino i Gabrijel Birn. Film se zasniva na biografiji slavnog preduzetnika, Feruća Lamborginija, od osnivanja njegove fabrike traktora, do projektovanja i proizvodnje legendarnih Lamborgini luksuznih sportskih automobila koji su u konačnici definisali njegovu zaostavštinu. Film će se od 8. decembra naći na repertoarima bioskopa širom Srbije.

Producenti filma Andrea Jervolino i Monika Bakardi prisustvovaće premijeri u Kinoteci (25. oktobra od 19.00).

Do 28. oktobra biće prikazani italijanski i srpski filmovi, a program smo objavili na OVOM LINKU.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.