Naslovna » Izlasci » Akcije » Novogodišnji dečji karneval, Trg republike (15. decembar 2022)
Novogodišnji dečji karneval (ilustracija: Pixabay)
Novogodišnji dečji karneval (ilustracija: Pixabay)

Novogodišnji dečji karneval, Trg republike (15. decembar 2022)

U četvrtak, 15. decembra 2022. u 12.00, na Trgu republike biće organizovan Novogodišnji dečji karneval u okviru novogodišnjeg programa „Beogradska zima“.

Karnevalska povorka okupiće se ispred Bibilioteke grada Beograda i krenuće u karnevalsku šetnju duž Knez Mihailove ulice. U povorci će biti deca – polaznici Predškolske ustanove „Dečji dani“ na Starom gradu, a pratiće ih deset Deda Mrazova. Deca u karnevalskoj koloni biće opremljena praporcima, kostimima, pelerinama i kapama u novogodišnjem tonu i tokom šetnje zvonima praporaca pozdravljaće prolaznike.

Na Trgu republike, gde će se završiti karnevalska povorka, biće održan mini-koncert dečjeg hora sa novogodišnjim pesmama, a na bini će biti i Deda Mrazovi sa novogodišnjom porukom za decu.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Istog dana biće održan i svečani koncert povodom paljenja rasvete na novogodišnjoj jelki na Trgu republike. Poznati glumci i pevači, učesnici DKCB-ovog festivala Dečje beogradsko proleće u novogodišnjoj atmosferi pevaće za decu i roditelje najpoznatije dečje hitove, a pratiće ih dečji horovi Hor DKCB i Hor „Čarolija“. (danubeogradu.rs / Beoinfo)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.