Naslovna » Izlasci » Pozorište » Novogodišnji program u beogradskim pozorištima
Novogodišnji program u beogradskim pozorištima (foto: Pixabay)
Novogodišnji program u beogradskim pozorištima (foto: Pixabay)

Novogodišnji program u beogradskim pozorištima

U saradnji gradskih vlasti i beogradskih pozorišta za Beograđane i goste prestonice biće organizovan novogodišnji program tokom decembra 2022. godine.

Trg bajki koji tradicionalno pripremaju članovi Teatra Vuk u svom pozorištu i na platou ispred GO Zvezdara već smo NAJAVILI.

Repertoare svih beogradskih pozorišta za decembar 2022. takođe možete videti na JEDNOM MESTU!

JDP: BINA – Back stage – Beogradske novogodišnje šetnje

Jugoslovensko dramsko pozorište otvara svoja vrata za edukativni obilazak pozorišta u kojem se posetioci upućuju u život iza kulisa, osnove dramske i pozorišne umetnosti, faze rada potrebne za nastanak predstave, a upoznaju i istoriju JDP-a i njegovih umetnika.

Šetnju vode Aleksandra Šević i Aleksandar Stanojlović, arhitekte i dr Jelena Kovačević, informacioni stručnjak JDP-a.

  • Lokacija: Plato ispred zgrade JDP (Kralja Milana 50), Cvetni trg / JDP
  • Termin održavanja: 29. decembar 2022. od 12.00.

Pozorište lutaka Pinokio – Beogradska zima 2022

Na dečijoj novogodišnjoj sceni, na platou ispred „Pinokija“ izvodiće se lutkarske predstave i mali muzički koncerti mladih umetnika Fakulteta muzičkih umetnosti iz Beograda. Takođe, u okviru „Novogodišnjeg dečijeg karavana“ Dečijeg kulturnog centra Beograda, članovi „Pinokija“ izvodiće male lutkarske predstave.

  • Lokacija: Plato ispred zgrade pozorišta Pinokio
  • Termin održavanja: od 15. do 30. decembara 2022. (petak, subota, nedelja)

Atelje 2012: Predstava „Brod plovi za Beograd“

Ova raspevana i zabavna predstava u kojoj glumci pevaju a publika uživa u najvećim hitovima i podseća se zaboravljenih pesama koje smo svi voleli!

Nastala po ideji i u režiji Gorice Popović, „Brod plovi za Beograd“ se tradicionalno izvodi već 23 godine u Ateljeu 212. Atelje kao i uvek otvara svoja vrata i pruža šansu svim glumcima Beograda da pokažu svoje veštine i svoje višestruke darove pevajući i igrajući uz omiljenu muziku.

U tom svojevrsnom mjuziklu, vodvilju, eksploziji boja, pesama, humora i glumačkih bravura, učestvuje gotovo ceo ansambl pozorišta Atelje 212, kao i gostujući glumci, pevači i igrači. Glumci se pojavljuju u novim ulogama, oni svojoj publici pevaju, a pred mikrofon dolaze čak i scenski majstori, razvodnice i svako ko misli da ima talenta, a radi u Ateljeu.

Mnogi mladi glumci, igrači i pevači, prvi put su imali priliku da izađu pred publiku baš u ovoj predstavi. Muzičko-scenski spektakl svaki put ispuni pozorišnu salu do poslednjeg mesta.

  • Lokacija: Pozorište Atelje 212, velika scena
  • Termin održavanja: od 27. do 29. decembra 2022.

Bina – Back stage – Beogradske novogodišnje šetnje

Otkrivamo Beograd i beogradska pozorišta u društvu arhitekata, istoričara umetnosti i umetnika. Ulazimo iza scene i upoznajemo se sa svim prostorima u kojima nastaje pozorišna iluzija. Šetnju vode Aleksandra Šević i Aleksandar Stanojlović, arhitekte i prof. dr Radivoje Dinulović.

  • Lokacija: Atelje 212
  • Termin održavanja: 29. decembar 2022. godine od 11.00.

Pozorište Boško Buha

Premijera predstave za decu „Lepotica i zver“, u režiji Milana Karadžića biće priređena 29. decembra 2022. u Teatru Vuk.

Predstava u kombinaciji maske, glumačke igre i video projekcije, na duhovit način priča poznatu bajku o ljubavi koja se rađa između Najlepše Međ Najlepšim i Zverske Zveri. Kako je zver zapravo razmaženi princ na koga je bačena kletva, to stvara niz komičnih situacija, u kojima učestvuje i dvorska luda Skakutalo. Muzičke numere se u predstavi pojavljuju u obliku video spotova.

Pozorište na Terazijama

Predstava „Flashdance“ u režiji Vladana Đurkovića biće izvedena 29. i 30. decembra 2022. od 19.30.

Specijalno vođenje kroz Pozorište na Terazijama i sagledavanje istog iz potpuno drugačijeg ugla. Ideja je da se priča o nastanku našeg muzičkog pozorišta, mjuzikla na ovoj sceni, situacijama ispred i iza zatvorene zavese. Posetioci će imati priliku da postave pitanja i saznaju sve o svim onim stvarima koje predstavljaju „pozorišnu magiju“ i kako one nastaju i funkcionišu. Maksimalan broj posetilaca 25. (potrebna je prijava putem e-maila pozorišta). Kroz šetnju će voditi Ivana Medigović 29. decembra 2022. od 12.00.

Zvezdara teatar

Tradicionalno poetsko „Veče sa Matijom Bećkovićem“ kada će publika biti u prilici da čuje objavljene ali i neke nove stihove našeg uvaženog akademika i pesnika. Prihod od prodaje ulaznica i donatorskih priloga, Bećković ustupa zajedno sa pozorištem Zvezdara teatar u humanitarne svrhe.

  • Lokacija: Zvezdara teatar
  • Termin održavanja: 29. decembar 2022. od 20.00

Narodno pozorište u Beogradu

BINA – Back stage – Beogradske novogodišnje šetnje
Otkrivamo Beograd i beogradska pozorišta u društvu arhitekata, istoričara umetnosti i umetnika. Ulazimo iza scene i upoznajemo se sa svim prostorima u kojima nastaje pozorišna iluzija. Šetnju vode Aleksandra Šević i Aleksandar Stanojlović, arhitekte i Dragan Stevović, direktor Muzeja Narodnog pozorišta u Beogradu.

  • Lokacija: Pozorišni trg/Narodno pozorište
  • Mesto sastanka: ispred Beogradskog izloga (Knez Mihailova/ Trg republike).
  • Termin održavanja: 27. decembar 2022. godine od 11.00

KPGT

Pozorišni novogodišnji program KPGT organizovaće u Radničkoj 3 od 29. do 31. decembra 2022. Više informacija potražite na društvenim mrežama ovog pozorišta.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.