Naslovna » Izlasci » Sport » Sportska takmičenja u Beogradu, 10. i 11. decembar 2022.
Sportska takmičenja u Beogradu (foto: Pixabay)
Sportska takmičenja u Beogradu (foto: Pixabay)

Sportska takmičenja u Beogradu, 10. i 11. decembar 2022.

Najavljujemo sportska takmičenja u Beogradu za vikend, u subotu i nedelju, 10. i 11. decembra 2022, u streljaštvu, streličarstvu…

Decembarski dani streljaštva u Beogradu

Internacionalno prvenstvo Beograda vazdušnim oružjem biće održano sali „Belekspocentra“ do 11. decembra, saopšteno je iz Sekretarijata za sport i omladinu.

Za takmičenje koje se održava 47. put prijavljeno je više od 300 takmičara iz 11 zemalja. Uz strelce iz svih srpskih klubova, nadmetaće se takmičari iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Turske i jedan takmičar iz Indije.

Najviše stranih gostiju stiže iz Bugarske. Za učešće se prijavilo 40 bugarskih takmičara, koji u Beograd stižu kao reprezentativci svoje zemlje ili članovi klubova.

Što se tiče srpskih takmičara, na vatrenu liniju izlaze svi naši najbolji strelci. Svoje umeće prikazaće svi naši reprezentativci predvođeni Damirom Mikecom, koji je nedavno proglašen za najboljeg strelca sveta vazdušnim pištoljem u 2022. godini.

Na programu 10. i 11. decembra je „Trofej Beograda“, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu, a u nedelju je „Velika nagrada Beograda“.

Turnir počinje nadmetanjima miks parova vazdušnom puškom i pištoljem. Takmičiće se timovi iz Srbije, Bugarske i Slovenije. U subotu na vatrenu liniju izlaze praktično svi prijavljeni učesnici, jer počinju pojedinačna nadmetanja.

Drugog dana turnira, u okviru „Trofeja Beograda“, biće održane četiri pojedinačne discipline, a najbolji će biti proglašeni u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.

Kao i obično, zavesa se spušta „Velikom nagradom Beograda“. Strelci u nedelju nastupaju u jedinstvenoj, apsolutnoj kategoriji. Osvajači medalja na „Velikoj nagradi Beograda“ i u takmičenjima miks parova na „Trofeju Beograda“ će, sem medaljama, biti nagrađeni i novčanim nagradama.

Satnica

  • Petak – miks puška: meč za bronzu (16.00), meč za zlato (17.00); miks pištolj: meč za bronzu (18.00), meč za zlato (19.00).
  • Subota – puška, muškarci (13.30), puška, žene (15.30), pištolj, žene (17.30), pištolj, muškarci (19.00).
  • Nedelja – puška, muškarci (13.30), puška, žene (15.30), pištolj, muškarci (17.30), pištolj, žene (19.00).

Trofej Beograda u streličarstvu 2022

U SC „Kovilovo“ u nedelju, 11. decembra, održaće se takmičenje Trofej Beograda u streličarstvu 2022, u organizaciji Streličarskog saveza Beograda i kluba Arena No1.

Takmičenje je ujedno i rangirni turnir 1. etape Dvoranskog kupa Srbije u metnom streličarstvu na koji je prijavljeno 120 takmičara iz cele Srbije.

Grad Beograd – Sekretarijat za sport i omladinu doprineo je u značajnoj meri realizaciji takmičenja Trofej Beograda u streličarstvu 2022 obezbeđivanjem neophodnih sredstava za njegovo finansiranje.

Aerobik hepening za rekreativce

Manifestacija Aerobik hepening održava se 10. decembra 2022. od 11.00 do 14.00 u Sportskoj akademiji Kočović u Ulici Aleksandra Dubčeka u Zemunu.

Radi se o besplatnom programu za korisnike koji je osmišljen tako da okupi veliki broj rekreativaca i građana kako bi se fizički aktivirali i uključili u promociju zdravih stilova života.

Program je prevashodno namenjen omladini – studentima, ali i onima koji žele da isprobaju najnovije svetske fitnes programe.

(danubeogradu.rs / Beoinfo)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.