Naslovna » BG špijun » Simfo rok koncert u Čačku
Simfo rok koncert (foto: Čačanska Rodna)
Simfo rok koncert (foto: Čačanska Rodna)

Simfo rok koncert u Čačku

Simfo rok koncert održaće se u Čačku, prvoj Nacionalnoj prestonici kulture, 20. avgusta od 21.00 na Gradskom trgu u okviru programa „Čačanska Rodna“.

Ova koncertna rok atrakcija je projekat kragujevačkih ustanova kulture: Doma omladine i Muzičkog centra, koja se već duži niz godina uspešno izvodi na scenama širom naše zemlje i regiona. U projekat su uključeni Kragujevački simfonijski orkestar, eminentni kragujevački rok muzičari i mnogobrojni solisti. Koncert obuhvata pažljivo odabrani i prilagođen muzički opus sa simfonijskim orkestrom.

Simfo rok koncert je zamišljen tako da publiku provede kroz dvosatnu muzičku šetnju od rok klasika (domaćih i inostranih), preko pravih klasika upriličenih za ovakvu simfo-rok izvedbu.

Pod dirigentskom palicom Marka Nešića, pored Kragujevačkog simfonijskog orkestra i rok benda, publici će se predstaviti i mnogobrojni eminentni solisti kao što su: Zvonko Pantović Čipi (Osvajači), Jovan Pantić (Smak), Ana Popović (Smak), Nikola Mijić (Alogija), prof. Vojislav Spasić – tenor, Danica Spasojević – sopran, Dušica Đurđević (Darkšajns), Aleksandra Rikanović (Fraktal), Momčilo Knežević (Trajb), Aleksandar Milčev (Vesela mašina), Darko Spasić (Epilog), Đango Stikani i Pit Snejk (Đango i Spejs kaubojs).

Koncert se održava u organizaciji Kulturnog centra Čačak. (danubeogradu.rs / ProPR)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.