Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Bend Kanda, kodža i Nebojša obeležava na dva koncerta u Domu omladine Beograda 10 godina „Volje za noć“
Kanda, kodža i Nebojša (foto: Nebojša Babić)
Kanda, kodža i Nebojša (foto: Nebojša Babić)

Bend Kanda, kodža i Nebojša obeležava na dva koncerta u Domu omladine Beograda 10 godina „Volje za noć“

Kanda, kodža i Nebojša će u Beogradu prirediti dva koncerta, kojim će obeležiti deceniju od izlaska najznačajnijeg albuma benda – „Volja za noć“.

Posle deset godina ovo kultno izdanje konačno će se pojaviti i na vinilu, a električno-akustičnim nastupima u Velikoj sali Doma omladine Beograda, 12. i 13. aprila, bend će jubilej proslaviti i sa svojom publikom.

„Drago nam je da posle 10 godina izlazi vinilno reizdanje ‘Volje za noć’. Nekoliko pesama sa njega je steklo status neizostavnih koncertnih bisera, nekoliko je tek povremeno na repertoaru, a u sklopu promotivnih nastupa ćemo izvesti i one pesme koje smo svirali vrlo retko ili nikako, što nas posebno raduje, jer smo i onda, kao i sada, verovali u sve pesme sa albuma. Drago nam je i zato što je to ploča koju smo napravili sa Ognjenom Beaderom kao basistom, u lepom sećanju nam je ostala saradnja i druženje sa njim, a njegov pečat je u tom periodu najviše izražen na jednoj od najvažnijih pesama sa tog albuma, ‘Siroti Ani i Bo’. Drago nam je, konačno, i što je rečenica iz ondašnjeg saopštenja povodom izlaska ‘Volje za noć’, o odustajanju koje nije opcija, pomogla da se prodaju keksi i kasnije da se motiviše populacija sluđena pandemijom. Zahvaljujemo se izdavaču i promoteru Odličnom hrčku, koji je i onda i sada verovao u nas i u muziku sa albuma“, kažu muzičari.

Ulaznice za koncerte Kande, kodže i Nebojše u Velikoj sali DOB-a dostupne su po promotivnoj ceni od 2.000 dinara putem eFinity prdajne mreže i na efinity.rs.

(danubeogradu.rs / Odličan hrčak)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.