Naslovna » BG svaštara » Za lepši dan u Beogradu » Moć prirode u vašoj kućnoj apoteci: Otkrijte lekovita svojstva biljaka koje su vekovima bile zaboravljene
MyBasics by Zepter suplementi: Sirup ThymoWell i ThymoWell, ThymoPlus
MyBasics by Zepter suplementi: Sirup ThymoWell i ThymoWell, ThymoPlus

Moć prirode u vašoj kućnoj apoteci: Otkrijte lekovita svojstva biljaka koje su vekovima bile zaboravljene

Timijan je biljka poznata od davnina po svom lekovitom dejstvu, pa ne čudi činjenica da je bila jedna od najzastupljenijih biljaka u lečenju tokom velikih epidemija u srednjem veku.

Napretkom tehnologije, omogućeno je izolovanje, ali i sinteza aktivnih komponenti timijana. Danas se zna da je timijan biljka koja sadrži visoku koncentraciju flavonoida i polifenolnih kiselina, a njegovo etarsko ulje sadrži timol i karvakrol koji pored antioksidativnih, imaju i antimikrobna svojstva.

Sadrži vitamine A, C, D, B kompleks, tanin, borneol, saponine, glikozide, magnezijum, fosfor, cink i kalijum.

Timijan je bogat antioksidansima i poznat je po svojim umirujućim efektima na bolno i crveno grlo. Pomaže kod kašlja i izbacivanja sekreta iz bronhija, otpušava nos i sprečava spazam.

Aktvini sastojci timijana, zbog svog spazmolitičkog efekta, uspešno smiruju napade kašlja u stanjima kao što su veliki kašalj, bronhitis i pleuritis. Uspešno se može koristiti kod upale grla, upale srednjeg uha, kod prehlade, rinitisa i nazofaringitisa. Njegova antibakterijska, antiviralna i antifugalna svojstva doprinose ublažavanju simptoma respiratornih infekcija, upala sluzokože usta i grla, a deluju i kao prevencija u razvoju upale desni i nastanka karijesa.

Ako sagledamo sveobuhvatnost i široku paletu indikacija, jasno je zašto su i danas preparati timijana široko zastupljeni u lečenju mnogih stanja i bolesti.

Na našem tržištu postoje visokokvalitetni preparati, sa velikom koncentracijom timijana, jedan od takvih preparata je ThymoWell premium linije suplemenata MyBasics by Zepter.

ThymoWell je sirup koji ima 15 g tečnog ekstrakta timijana, koji je ujedno i jedinstven na tržištu, jer jedna doza ThymoWell sirupa za odrasle (5 ml) sadrži 0,75 g ekstrakta timijana.

Sirup mogu uzimati deca, trudnice i odrasli. Pored sirupa, postoje i pastile, ThymoPlus, koje sadrže 30 mg suvog ekstrakta timijana, obogaćene sa 20 mg vitamina C. Dostupne su u dva ukusa i mogu ih koristiti i deca i odrasli.

Sirup ThymoWell i ThymoWell, ThymoPlus pastile su sigurna pomoć u borbi protiv infekcija grla i bronhija, pa predstavljaju prvu liniju odbrane kada se pojave simptomi. Imaju i preventivan učinak na zdravlje, jer njihova upotreba skraćuje trajanje bolesti, što ih čini neizostavnim u našoj kućnoj apoteci.

Dr Aleksandra Vukov, pedijatar, pulmolog, alergolog i klinički imunolog, preporučuje ThymoWell preparate kao sigurnu i efikasnu pomoć u borbi protiv infekcija, ali i kao prevenciju u očuvanju zdravlja disajnih puteva. Sa ThymoWell proizvodima, premium linije suplemenata MyBasics by Zepter, budite spremni da se izborite sa svim izazovima koji dolaze sa promenljivim vremenom i sezonskim bolestima.

Ozdravi telo i duh uz pomoć Zepter MyBasics linije prirodnih suplemenata premium kvaliteta!

(danubeogradu.rs / Zepter)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.