Naslovna » Porodica » Deca » Dečje muzičke svečanosti – DEMUS 2024: Revija pobednika
DEMUS: Revija pobednika (foto: DKCB)
DEMUS: Revija pobednika (foto: DKCB)

Dečje muzičke svečanosti – DEMUS 2024: Revija pobednika

Revija pobednika Gradskog takmičenja muzičkih sekcija osnovnih škola Beograda – DEMUS 2024 biće održana u Dečjem kulturnom centru Beograd.

Na Velikoj sceni „Donka Špiček“ u Takovskoj 8, u petak, 26. aprila 2024. od 10.00, publika će čuti najlepše dečje glasove Beograda.

Na završnom svečanom koncertu učestvovaće pobednici gradskog takmičenja koji su osvojili prvo mesto i specijalne nagrade, pokazujući svoj talenat u solo pevanju kao „Zlatne sirene“, malim vokalnim sastavima (duetima, tercetima i kvartetima), malim instrumentalnim sastavima, orkestrima i horovima.

Tokom ovogodišnjih Dečjih muzičkih svečanosti predstavilo se više hiljada dece na školskom, opštinskom i gradskom takmičenju, koje je pratilo i ocenjivao stručni žiri u sastavu naših eminentnih profesora muzike.

Dečje muzičke svečanosti – DEMUS predstavljaju završni čin široko postavljene akcije da se okupi veliki broj darovite i muzikalne dece, učenika osnovnih škola Beograda, uzrasta od sedam do 16 godina, u negovanju i izvođenju dečje pesme.

Organizator je DKCB, a koordinator i muzički urednik manifestacije je Mirjana Miličić Prokić.

Ulaz je slobodan. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.