Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Četiri italijanska tenora prvi put u Beogradu
Četiri italijanska tenora prvi put u Beogradu
Četiri italijanska tenora prvi put u Beogradu

Četiri italijanska tenora prvi put u Beogradu

Nakon izuzetno uspešnih koncerata u SAD, Kazahstanu i prestižnim evropskim dvoranama, Četiri italijanska tenora nastupiće pred beogradskom publikom.

U večeri punoj emocija, u sredu, 30. oktobra 2024. od 20.00, u MTS dvorani, Četiri italijanska tenora uz pratnju Simfonijskog orkestra i dirigenta Predraga Gostu izvešće najpoznatije tenorske arije, ali i napolitanske i sicilijanske pesme.

Publika će imati prilike da uživa uz četvoricu svetski priznatih tenora: Alesandra Fantonija, Đanija Lećezea, Đovanija M. Palmija i Ugoa Tarkvinija. Specijalni gost večeri će biti naša operska zvezda Marija Jelić, koja je osvojila mnoge svetske scene, a nastupala i sa Plasidom Domingom, Elinom Garančom, Džonatanom Tetelmanom, kao i mnogim drugim umetnicima širom sveta.

Četiri italijanska tenora nastala su iz ideje o formiranju kvarteta glasova koji bi mogli da donesu italijansku i popularnu muziku svetu „na dlanu“, koristeći jedan od najcenjenijih glasovnih registara: tenorski glas.

Posle duge selekcije, četiri odabrana vokala, prvi put zajedno debituju juna 2019. pred publikom od 2000 ljudi u Varni, svečano otvarajući letnju sezonu važnog Letnjeg festivala Bugarske opere.

Od septembra do decembra 2019. nastupaju na dugoj turneji po SAD, zakazujući 56 datuma i donoseći svoj program i šou „Viva Italia“. Tada su doživeli veliki međunarodni uspeh publike i kritičara i koncerte sa mnogo ovacija javnosti.

Od decembra 2019. i januara 2020. godine nastupaju na dva istorijska koncerta u Turskoj posvećena Ataturkovoj godišnjici pevanja u Areni u Ankari pred 12.000 ljudi. Tokom 2023. godine otisnuli su se na turneju po Aziji, a poznati su i publici širom Evrope, kao i regionalnom auditorijumu, poput onog u Severnoj Makedoniji, gde su nastupali 2022. na Ohridskom festivalu.

Karte su u prodaji preko sajta mtsdvorana.rs i na blagajni MTS dvorane. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.