Izdvajamo
Naslovna / Arhiva Tagova: festival

Arhiva Tagova: festival

Mikser: Festival sireva Balkana

Sa prošlogodišnjeg festivala

U subotu i nedelju, 4. i 5. marta, u prostoru Mikser House biće održan peti festival sireva Balkana Balkan Cheese Festival.

Više »

Pobednici festivala Sandens na Beldocs-u

Nagrađen na Sandens festivalu - "Poslednji ljudi u Alepu"

Na 10. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Beldocs, koji će biti održan od 8. do 15. maja u Beogradu, publika će, ekskluzivno, imati priliku da vidi neke od pobednika i učesnika upravo završenog festivala Sandens, jednog od najznačajnijih u Americi i svetu.

Više »

Liam Gallagher otvara Exit!

Exit ekskluziva na otvaranju: Liam Gallagher

Četiri festivala u okviru Exit leta ljubavi 2017 polako formiraju line up. Zvučna imena predvodi čuveni Liam Gallagher, osnivač i pevač grupe Oasis, koji će u četvrtak 6. jula na Petrovaradinu otvoriti Exit.

Više »

DOB: Festival epske fantastike 22. januara

Tolkien vs. Dungeons & Dragons: Epska fantastika kao tema

Tolkien vs. Dungeons & Dragons – naziv je jednodnevnog festivala, koji će u nedelju 22. januara od 14 do 22 časa u Domu omladine okupiti ljubitelje epske fantastike.

Više »

DOB: Trodnevni filmski festival „Rez“

Rez. U fokusu: Šeron Lokhart

Treći Festival savremenog eksperimentalnog filma „Rez“ biće održan od petka 20. do nedelje 22. januara u Domu omladine Beograda.

Više »

DKSG: Festival Alternative film/video

Alternative - festival sa tradicijom dugom 35 godina

U Domu kulture Studentski grad od srede 7. do nedelje 11. decembra biće održan Međunarodni festival novog filma i videa Alternative film/video, koji ovogodišnjim izdanjem obeležava 35 godina postojanja.

Više »

Festival kantautora Kantfest, od 24. do 28. novembra

Kantfest 2016 - muzika i poezija

Treći Kantfest, festival na kojem se takmiče kantautori i održavaju poetski susreti, posvećen je Bobu Dilanu, dobitniku Nobelove nagrade za književnost i najpoznatijem savremenom kantautoru.

Više »

Kinoteka: Treći Japansko-srpski filmski festival

Logo Japansko-srpskog filmskog festivala

U subotu i nedelju, 5. i 6. novembra, u Kinoteci će biti održan prvi deo 3. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF). Drugi deo, sa identičnim projekcijama, biće organizovan sedam dana kasnije u Tokiju.

Više »

Festival Čembalo, živa umetnost, od 3. do 11. novembra

Leon Berben otvara festival Čembalo, živa umetnost, nastupom u Svečanoj sali Skupštine grada

Sedam koncerata ovogodišnjeg 13. Međunarodnog festivala Čembalo, živa umetnost, Ars vivendi clavicembalum pruža priliku publici da se upozna sa umetničkim dometima domaćih čembalista i gostiju iz Nemačke i Holandije.

Više »

Festival BUNT 4.0, od 2. do 14. novembra

BUNT, u prvim nedeljama novembra

Festival klasične i savremene umetničke muzike BUNT, koji organizuje Beogradsko udruženje neposlušnih talenata, biće održan na različitim lokacijama od srede 2. novembra, četvrti put.

Više »

Festival „Slika u pokretu“, prvi put

“Titlovi nisu potrebni” (No Subtitles Necessary), 2008.

Novi beogradski filmski festival nosi naziv „Slika u pokretu“ i u prvom izdanju se predstavlja u Jugoslovenskoj kinoteci od 25. do 29. oktobra.

Više »

Kondenz 2016, od 21. oktobra

Samo moje, Ana Dubljević i Igor Koruga

Deveti Kondenz, festival savremenog plesa i performansa, biće održan od 21. do 27. oktobra u Kulturnom centru “Magacin u Kraljevića Marka”, BITEF teatru, Kulturnom centru “Rex” i klubu “Petak”.

Više »

Vračar Rocks! Start 21. i 22. oktobra!

"Vampiri" na startu nove sezove festivala Vračar Rocks!

Šesti muzički festival Vračar Rocks u Centru za kulturu Božidarac ove godine počinje dvodnevnim programom – prve večeri nastupaju bend iz Atine Wish Upon a Star i beogradski Doghouse, a druge večeri – Vampiri.

Više »

DOB: Festival kratkog podvodnog filma “Nečujno 4”

“Nečujno 4”, uronite u skriveni podvodni svet

U subotu i nedelju, 15. i 16. oktobra, Dom omladine je domaćin Festivala kratkog podvodnog filma “Nečujno 4”.

Više »

Drugi BeGeVege festival, na Trgu Nikole Pašića

BeGeVege festival, drugi put

Trodnevni BeGeVege festival, manifestacija posvećena promovisanju održivog veganskog življenja, biće organizovan od petka 7. do nedelje 9. oktobra na otvorenom, na Trgu Nikole Pašića.

Više »

Festival Belgrade SAXperience od 6. do 9. oktobra

SAXperience, detalj sa prošlogodišnjeg festivala

U četiri dana, na više lokacija, Treći međunarodni festival saksofona Belgrade SAXperience predstavlja poznate saksofoniste iz zemlje i sveta, edukuje, promoviše, opušta, zabavlja…

Više »

Filmski festival MikroFAF i MikroFAF Uvertira

MikroFAF, a pre festivala - MikroFAF Uvertira

U petak i subotu, 7. i 8. oktobra, Kinoteka je domaćin sedmog izdanja međunarodnog festivala amaterskog filma MikroFAF, Viral Edition: Infected by Video.

Više »

„Radost Evrope“ od 2. do 5. oktobra

"Radost Evrope", završni koncert u Sava centru 2015. godine. Foto: Facebook / Dečji kulturni centar Beograd

Jedna od najlepših beogradskih manifestacija – Međunarodni susret dece Evrope „Radost Evrope“ okupiće u prvoj nedelji oktobra mališane iz 18 evropskih zemalja pod sloganom „Tesla – Čista energija“.

Više »

SC: YouTube zvezde na Balkan Tube Festu 1. i 2. oktobra

YouTube zvezde na dvodnevnom Balkan Tube Festu 2016

Susret i druženje najvećih YouTube zvezda Balkana i njihovih fanova zauzeće u subotu i nedelju, 1. i 2. oktobra, Veliku dvoranu Sava centra i hol, Amfiteatar, Art caffe i II galeriju objekat A.

Više »

PC Ušće: No stress festival 18. septembra

Prvi No stress festival

U nedelju 18. septembra na poslednjem spratu Poslovnog centra Ušće, u prostoru Top of the Hub, biće održan prvi No stress festival – prezentacija načina na koje se može kontrolisati stres.

Više »