Izdvajamo
Naslovna / Arhiva Tagova: festival

Arhiva Tagova: festival

Dan vinila, u svetu i u Čumiću, 22. aprila

Dan vinila i u Beogradu

Besplatna zabava posvećena muzici i gramofonskim pločama, kojom se obeležava svetski Dan vinila, najavljena je za subotu 22. april, od podneva do 20 časova, u Čumićevom sokačetu.

Više »

GOZBA: Dani savremenog danskog filma

Dani savremenog danskog filma biće održani od 20- do 24. aprila u Dvorani Kulturnog centra Beograd. Ovaj festival održava se u čast stogodišnjice

Više »

Veliki uskršnji karneval u Tašmajdanskom parku, prvi put

Veliki uskršnji karneval prvi put u Tašmajdanskom parku

U subotu i nedelju 15. i 16. aprila, dan uoči praznika i na sam Uskrs, u Tašmajdanskom parku će prvi put biti održan porodični događaj Veliki uskršnji karneval, zabavnog, društveno odgovornog i humanitarnog karaktera.

Više »

Osmi Beogradski tango susret od 19. aprila

Beogradski tango susret - ovako je bilo prošle godine

U sredu 19. aprila počinje šestodnevni Belgrade Tango Encuentro – Beogradski tango susret, koji će na svojevrsnom tango maratonu okupiti ljubitelje argentinskog tanga iz svih krajeva sveta.

Više »

Mikser: Festival sireva Balkana

Sa prošlogodišnjeg festivala

U subotu i nedelju, 4. i 5. marta, u prostoru Mikser House biće održan peti festival sireva Balkana Balkan Cheese Festival.

Više »

Pobednici festivala Sandens na Beldocs-u

Nagrađen na Sandens festivalu - "Poslednji ljudi u Alepu"

Na 10. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Beldocs, koji će biti održan od 8. do 15. maja u Beogradu, publika će, ekskluzivno, imati priliku da vidi neke od pobednika i učesnika upravo završenog festivala Sandens, jednog od najznačajnijih u Americi i svetu.

Više »

Liam Gallagher otvara Exit!

Exit ekskluziva na otvaranju: Liam Gallagher

Četiri festivala u okviru Exit leta ljubavi 2017 polako formiraju line up. Zvučna imena predvodi čuveni Liam Gallagher, osnivač i pevač grupe Oasis, koji će u četvrtak 6. jula na Petrovaradinu otvoriti Exit.

Više »

DOB: Festival epske fantastike 22. januara

Tolkien vs. Dungeons & Dragons: Epska fantastika kao tema

Tolkien vs. Dungeons & Dragons – naziv je jednodnevnog festivala, koji će u nedelju 22. januara od 14 do 22 časa u Domu omladine okupiti ljubitelje epske fantastike.

Više »

DOB: Trodnevni filmski festival „Rez“

Rez. U fokusu: Šeron Lokhart

Treći Festival savremenog eksperimentalnog filma „Rez“ biće održan od petka 20. do nedelje 22. januara u Domu omladine Beograda.

Više »

DKSG: Festival Alternative film/video

Alternative - festival sa tradicijom dugom 35 godina

U Domu kulture Studentski grad od srede 7. do nedelje 11. decembra biće održan Međunarodni festival novog filma i videa Alternative film/video, koji ovogodišnjim izdanjem obeležava 35 godina postojanja.

Više »

Festival kantautora Kantfest, od 24. do 28. novembra

Kantfest 2016 - muzika i poezija

Treći Kantfest, festival na kojem se takmiče kantautori i održavaju poetski susreti, posvećen je Bobu Dilanu, dobitniku Nobelove nagrade za književnost i najpoznatijem savremenom kantautoru.

Više »

Kinoteka: Treći Japansko-srpski filmski festival

Logo Japansko-srpskog filmskog festivala

U subotu i nedelju, 5. i 6. novembra, u Kinoteci će biti održan prvi deo 3. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF). Drugi deo, sa identičnim projekcijama, biće organizovan sedam dana kasnije u Tokiju.

Više »

Festival Čembalo, živa umetnost, od 3. do 11. novembra

Leon Berben otvara festival Čembalo, živa umetnost, nastupom u Svečanoj sali Skupštine grada

Sedam koncerata ovogodišnjeg 13. Međunarodnog festivala Čembalo, živa umetnost, Ars vivendi clavicembalum pruža priliku publici da se upozna sa umetničkim dometima domaćih čembalista i gostiju iz Nemačke i Holandije.

Više »

Festival BUNT 4.0, od 2. do 14. novembra

BUNT, u prvim nedeljama novembra

Festival klasične i savremene umetničke muzike BUNT, koji organizuje Beogradsko udruženje neposlušnih talenata, biće održan na različitim lokacijama od srede 2. novembra, četvrti put.

Više »

Festival „Slika u pokretu“, prvi put

“Titlovi nisu potrebni” (No Subtitles Necessary), 2008.

Novi beogradski filmski festival nosi naziv „Slika u pokretu“ i u prvom izdanju se predstavlja u Jugoslovenskoj kinoteci od 25. do 29. oktobra.

Više »

Kondenz 2016, od 21. oktobra

Samo moje, Ana Dubljević i Igor Koruga

Deveti Kondenz, festival savremenog plesa i performansa, biće održan od 21. do 27. oktobra u Kulturnom centru “Magacin u Kraljevića Marka”, BITEF teatru, Kulturnom centru “Rex” i klubu “Petak”.

Više »

Vračar Rocks! Start 21. i 22. oktobra!

"Vampiri" na startu nove sezove festivala Vračar Rocks!

Šesti muzički festival Vračar Rocks u Centru za kulturu Božidarac ove godine počinje dvodnevnim programom – prve večeri nastupaju bend iz Atine Wish Upon a Star i beogradski Doghouse, a druge večeri – Vampiri.

Više »

DOB: Festival kratkog podvodnog filma “Nečujno 4”

“Nečujno 4”, uronite u skriveni podvodni svet

U subotu i nedelju, 15. i 16. oktobra, Dom omladine je domaćin Festivala kratkog podvodnog filma “Nečujno 4”.

Više »

Drugi BeGeVege festival, na Trgu Nikole Pašića

BeGeVege festival, drugi put

Trodnevni BeGeVege festival, manifestacija posvećena promovisanju održivog veganskog življenja, biće organizovan od petka 7. do nedelje 9. oktobra na otvorenom, na Trgu Nikole Pašića.

Više »

Festival Belgrade SAXperience od 6. do 9. oktobra

SAXperience, detalj sa prošlogodišnjeg festivala

U četiri dana, na više lokacija, Treći međunarodni festival saksofona Belgrade SAXperience predstavlja poznate saksofoniste iz zemlje i sveta, edukuje, promoviše, opušta, zabavlja…

Više »