Naslovna » Arhive po tagovima: recepti

Arhive po tagovima: recepti

Domaće njoke

Zepter recept: Domaće njoke

Sa samo nekoliko sastojaka, sami možete napraviti sveže domaće njoke, čiji se ukus razlikuje od kupovnih – naravno, mnogo su bolje.

Pročitaj više »

Malo drugačija panakota

Recepti: panakota

Mmmm, kada osetimo miris cimeta i muskatnog oraščića znamo da nam se praznici bliže. Zato je naša kremasta panakota malo drugačija.

Pročitaj više »

Mafin od cvekle i meda

Recepti: Mafin od cvekle i meda

Da li ste za mafin od cvekle i meda? Zvuči neobično, ali je ukusan i bogat hranljivim sastojcima, a nije potrebno previše vremena da se spremi.

Pročitaj više »

Potaž od brokolija

Recepti: Potaž od brokolija

Ovo je recept koji će omogućiti da vidite koliko je lako pripremiti i izblendirati potaž od brokolija u jednoj posudi-aparatu koji se „sam i čisti“.

Pročitaj više »

Torta od šargarepe

Zepter recepti: Torta od šargarepe

Da li ste za dezert pun antioksidanata, proteina i minerala? Torta od šargarepe se lako sprema uz multifunkcionalni More Juice Press Frozen.

Pročitaj više »

Puding od kruške

Recepti: Puding od kruške

Niste baš specijalista za pečenje torti i kolača, a jede vam se nešto slatko? Imamo pravi recept za vas – za puding od kruške!

Pročitaj više »

Potaž od bundeve

Potaž od bundeve

Ima li namirnice koja bolje najavljuje jesen od bundeve? Odabrali smo je za topli, kremasti potaž koji će svojom bojom i ukusom zagrejati sva naša čula.

Pročitaj više »

Salate sa paradajzom

Salate sa paradajzom (foto: Pixabay)

Sa mesom, povrćem, jajima, voćem, makaronima… od svega mogu da se prave salate, ali salate sa paradajzom su uvek nekako posebne.

Pročitaj više »

Ćufte u belom sosu

Ćufte u belom sosu (foto: Nenad Mandić)

Jelo za sve sezone, koje se relativno brzo sprema, a ima dosta prostora i za eksperimente sa začinima: ćufte u belom sosu.

Pročitaj više »

Četnička gibanica

Recepti: Četnička gibanica (foto: Nenad Mandić)

Vukajlija „kaže“ da se izraz „masno k’o četnička gibanica“ koristi kad se opisuje nešto mnogo masno ili burek ili pita sa sirom vrhunskog kvaliteta.

Pročitaj više »

Pečeni pire od jabuka

Recepti: Pečeni pire od jabuka (foto: Pixabay)

Pečeni pire od jabuka može da bude topla ili hladna poslastica koja može da se spremi na nekoliko načina, a da se posluži i deci i odraslima.

Pročitaj više »

Pita sa bundevom i orasima

Recepti: Pita sa bundevom i orasima (foto: Nenad Mandić)

Pita sa bundevom i orasima je samo za nijansu bogatija i komplikovanija za pravljenje od obične pite sa bundevom, ali i za nijansu ukusnija.

Pročitaj više »

Pikantna salata sa makaronima

Recepti: Pikantna salata sa makaronima (foto: Igor Dutina / Shutterstock)

Pikantna salata sa makaronima samo jedna od mnogih salata koje se veoma brzo spremaju i koje se uglavnom služe hladne, pa čak i kao jedino jelo.

Pročitaj više »

Domaći majonez

Recepti: Domaći majonez (foto: Nenad Mandić)

Recept za domaći majonez je veoma jednostavan, a krem sos koji se pravi za samo nekoliko minuta idealan je za npr. rusku salatu.

Pročitaj više »

Kuvano vino u nekoliko varijanti

Recepti: Kuvano vino (foto: Istetiana / Shutterstock)

Kuvano vino je topli alkoholni napitak koji spremamo kad je zima. Sličan je, ali komplikovaniiji za spremanje, naglo prokuvani grog ili bola sa rumom.

Pročitaj više »

Palačinke Sizet

Recepti: Palačinke Sizet (foto: Pixabay)

Palačinke Sizet su tanje od običnih palačinki i, ako ništa drugo, lepše izgledaju. To je francuski flambirani desert nastao pre sto pedeset godina u Parizu.

Pročitaj više »

Tartar biftek

Recepti: Tartar biftek

Tartar biftek se priprema duže, manje od tri sata, ali svaki zalogaj ovog egzotičnog jela dokazuje da je bio dostojan uloženog vremena i truda.

Pročitaj više »