Naslovna » BG servis » Bebi parking karte

Bebi parking karte

Nova društveno-odgovorna akcija JKP „Parking servis“ je Bebi parking karte. Tako će ovo preduzeće pomoći porodicama sa bebama i olakšati im parkiranje prilikom redovnih poseta pedijatrimai prilikom obavljanja drugih obaveza.

Svim roditeljima u Beogradu koji su počev od 1. juna 2011. dobili novog člana porodice „Parking servis“ poklanja trideset besplatnih Bebi parking karata, koje pružaju mogućnost trideset sati besplatnog parkiranja u svim parking zonama u prestonici.

Jedna Bebi parking karta važi 60 minuta i omogućava roditeljima da se parkiraju u bilo kojoj zoni. Parkiranje je vremenski ograničeno na jedan, dva ili tri sata u zavisnosti da li je u pitanju crvena, žuta ili zelena zona. Potrebno je na karti obeležiti datum, sat i minut kada je započeto parkiranje. U zavisnosti od dužine parkiranja, na vidljivom mestu unutrašnje strane vetrobranskog stakla potrebno je postaviti, jednu, dve ili tri ispunjene bebi karte, poštujući propisano vremensko ograničenje zove u kojoj je vozilo parkirano. Besplatne Bebi parking karte važe godinu dana od datuma preuzimanja.

Ove karte mogu se preuzeti u Starine Novaka 22, radnim danima od 7.00 do 21.00 i subotom do 14.00. Potrebno je dati na uvid ličnu kartu, saobraćajnu dozvolu i Izvod iz matične knjige rođenih za bebu. Karte su obeležene serijskim brojem za registarsku oznaku vozila i evidentirane su u sistemu kontrole parkiranja, tako da je bilo kakva zloupotreba nemoguća.

Pored karata, „Parking servis“ je obezbedio samolepljive nalepnice „Beba na parkingu“. Ova nalepnica upozorava druge učesnike u saobraćaju da ostave prohodan izlaz i ne zagrade vozilo u kom se vozi beba. (DuB)

 

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.