Naslovna » BG svaštara » Ekologija » 4. Reciklašar – vašar reciklaže

4. Reciklašar – vašar reciklaže

Na Trgu Nikole Pašića, 19. oktobra od 14.00 do 20.00, biće održan 4. Reciklašar – vašar reciklaže.

Projektar Udruženja Ekocentrik privući će pažnju umetničkim radovima, ali i mašinom „Besnilo – corner monster“, mašinom koja zaposeda i reciklira. Sastavili su je članovi grupe Karkatag od starog bicikla, stare veš mašine i drugih starih delova upotrebljenih u sekundarne svrhe, čija je osnovna funkcija stvaranje balončića od sapunice i zabava, koja će ovaj događaj učiniti još zanimljivijim.

Takođe, na dan Reciklašara, posetioci će moći da svoj elektronski i električni otpad donesu i odlože u posebne kontejnere za reciklažu. Najmlađe posetioce, ali i one malo starije privući će i predstava o reciklaži, koju izvodi Cirkusfera, nezavisna, savremena cirkuska inicijativa osnovana u Beogradu, sačinjena od mladih artista.

Kroz ovaj projekat, Ekocentrik će pokušati da promoviše reciklažu na drugačiji, kreativan način, i samim tim prikaže mogućnost stvaranja relacije i interakcije između umetnosti i ekologije u Republici Srbiji.

Sredstva za realizaciju projekta obezbedio je Sekretarijat za zaštitu životne sredine grada Beograda. (dub)

[box_dark]Projekat „Reciklašar“ nastao je sa ciljem da široj publici, kroz različite društveno angažovane aktivnosti, približi polje reciklaže, ekologije i zaštite životne sredine, i to kroz medije kulture i umetnosti. Zamisao je da se prikaže da e-otpad, stari mehanizmi, novine, plastične flaše i kese i mnogi drugi predmeti i materijali koje smatramo neupotrebljivim otpadom, mogu uz malo mašte postati gradivni blokovi umetničkih dela, ukrasnih i korisnih predmeta i nakita. Ideja je da se pokaže da se u ove materijale može udahnuti novi život, i time sprečiti ili barem smanjiti zagađivanje i degradacija životne sredine i zakrčenje i suviše brojnih deponija naše zemlje.[/box_dark]

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.

Jedan komentar

  1. Biljana Đorđević

    Reciklasar I svetska revolucija na istom mestu u isto vreme – ironija I dobra fora.