Naslovna » Izlasci » Izložbe » Kreativne žene – inovacije iz Švedske

Kreativne žene – inovacije iz Švedske

Od 12. oktobra do 31. decembra u Muzeju nauke i tehnike (Skender-begova 51) biće otvorena izložba „Kreativne žene – inovacije iz Švedske“.

Inspirativna izložba predstavlja Šveđanke-pronalazačice, njihove životne okolnosti i ideje, kao i neke istorijske uzore. Deo izložbe čine i inovacije žena iz Srbije, članica Saveza pronalazača Beograda i studentkinja Industrijskog dizajna Fakulteta primenjenih umetnosti.

Mnogi izumi sa ove izložbe nastali su iz potrebe da se olakša obavljanje svakodnevnih aktivnosti, poveća udobnost ili bezbednost. Neka rešanja su veoma jednostavna a funkcionalna, a druga su zahtevala istraživanje i usavršavanje početne ideje.

Želja kustosa Muzeja je da se podstakne šira diskusija o preduzetništvu, kreativnosti, inovacijama i tehnologiji. Zato će biti organizovan i Klub ponedeljkom (18.00-20.00), koji će biti mesto susreta predviđeno za razgovore i prezentacije uz goste iz Švedske i Srbije. Razvijen je edukativni program koji škole i nastavnici mogu da koriste da bi podstakli decu i mlade da kreativno razmišljaju i rešavaju probleme, razvijaju i razmenjuju svoje ideje.

U okviru pratećeg programa, u saradnji sa Tehničkom školom „Drvo art“, biće organizovane radionice za učenike osnovnih i srednjih škola, subotom od 11.00 do 14.00 . (dub)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.