Naslovna » Izlasci » Izložbe » „Rasutost“ Snežane Ristić

„Rasutost“ Snežane Ristić

Do 31. decembra (11.00-21.00, osim ponedeljkom) u Galeriji Artget (Trg Republike 5/I) otvorena je izložba „Rasutost“ Snežane Ristić.

Predstavljen je treći desetogodišnji ciklus istraživačko-fotografskog projekat ove umetnice. Duboko ličan, a istovremeno i krajnje univerzalan korpus tema o rađanju, rastu, protoku vremena, pa i nestajanju, autorka je već predstavila u dva navrata, od kojih je drugi desetogodišnji ciklus fotografija, pod nazivom „Vreme nije na u našoj strani“, prikazan u prvoj izlagačkoj sezoni u Galeriji Artget 2002–2003. Treći ciklus fotografija Snežane Ristić, kao i prethodna dva, sa istim akterima: beba/devojčica/devojka – Senja i 30 muškaraca.

I kako Radonja Leposavić u katalogu izložbe podvlači „priča je to o istoriji i ljudskom životu: svetovi se razmiču, ‘rasipaju’, a – paradoksalno – kontekst, trag, postaje sve stabilniji… Sećanje? Možda su to fotografije, mogu se tako i gledati – može se svaki triptih fotografija i lakanovski i sociloški i poetski i postmoderno tumačiti, ali stvar je u onome THE REST“. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.