Naslovna » Izlasci » Izložbe » Tradicionalno moderno 2012

Tradicionalno moderno 2012

Od 26. januara (19.00) do 7. februara u Galeriji ’73 u Požeška 83a biće otvorena najveća godišnja izložba Slikarsko-grafičke sekcije „Tradicionalno moderno 2012“.

Postavka Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije održava se od 2008. godine, a do sada je učestvovalo više od pedeset autora. Zainteresovanost za ovu izložbu, kao i kvalitet izloženih radova pokazuje da su umetnici duboko svesni svoje ukorenjenosti u tradiciju, u ono što nam je prethodilo, u ono što je stvorilo okvire današnje likovne i šire kulturne scene.

I kad ne postoji svesna namera da se „bavimo“ tradicijom ili da na tradicionalan način stvaramo, tradicija i nasleđe govore kroz nas. Međutim, to nije samo usko, nacionalno nasleđe, već, kako možemo videti i na ovoj izložbi, jedno opšte nasleđe svih kultura i svih epoha kroz koje je prolazilo čovečanstvo. To se danas, u eri multikulturalnosti, razotkriva kao jedna dublja unutrašnja veza među narodima. U tom smislu ova izložba pokreće neka veoma aktuelna pitanja smisla kulture i našeg odnosa prema njoj. (danubeogradu.rs)