Naslovna » BG servis » Od sutra rade škole i vrtići

Od sutra rade škole i vrtići

U svim beogradskim osnovnim i srednjim školama sutra (20. februar) će početi redovna nastava, a i sve predškolske ustanove grada Beograda normalno će raditi.

U manjem broju škola zbog prokišnjavanja u pojedinim učionicama nastava će biti organizovana u svečanim salama ili drugim slobodnim prostorijama. Energenata ima dovoljno za grejanje svih osnovnih i srednjih škola na teritoriji Beograda, potvrdila je Dragica Moro, zamenica sekretara za obrazovanje.

– Naglo topljenje snega izazvalo je prokišnjavanje u pojedinim školama. Zaposleni u njima kao i pripadnici gorske službe spasavanja i vatrogasci uklanjaju sneg i led sa krovova i raščišćavaju dvorišta, dok stručnjaci pregledaju električne instalacije. Ovi radovi se u većini ovih škola danas završavaju tako da će sutra sve biti sanirano i spremno za početak nastave. Ono što nam je najvažnije jeste bezbednost dece – rekla je Dragica Moro.

Gradska sekretarka za dečju zaštitu Ljiljana Jovčić podsetila je da su predškolske ustanove od početka vanredne situacije radile uobičajeno, kao i da zbog velike količine padavina nije bilo prokišnjavanja po beogradskim vrtićima. Redovno se uklanjao sneg sa krovova predškolskih ustanova na kojima je bilo angažovano više službi, kao što su protivpožarna i alpinistička jedinica. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.