Naslovna » BG svaštara » Razno ZArazno u DOB-u

Razno ZArazno u DOB-u

U nedelju, 26. februara u Domu omladine Beograda (Makedonska 22), u sali Amerikana, od 11.00 do 17.00 biće pokrenut novi program o reciklaži, „Razno ZArazno“ za koji će kao ulaznice poslužiti predmeti sa potencijalom za razmenu.

Ovaj program su osmislile Ana Zarubica i Jelena Petošević i od pomenutog datuma dešavaće se jednom mesečno. Osnovna zamisao programa je razmena koja podrazumeva zabavu, komunikaciju, inspiraciju, kreativnost i ideju. Cilj je da se odgovori na postojeću situaciju koju nam je nametnulo potrošačko društvo i koja se ogleda u gomili nepotrebnih predmeta koji nam zatrpavaju ekološki prostor, tako što će ljudi okupljeni oko ove ideje i programa razmenjivati iskustva, ideje, prošlost za budućnost, razno za razno… Svako ko bude doneo nešto što želi da razmeni dobiće mali prostor za to. Razmenjuje se sve: garderoba, alati, zanati, knjige, umetnički predmeti, sitnice, sportska oprema… A, osim materijalnog, mogu da se razmene i ideje improvizacijom i učešćem na primenjenoj i muzičkoj radionici.

Kreativci će od starih stvari napraviti nove, koristeći se osnovnim alatima uz pomoć starih zanata. Radionica u kojoj je sve moguće treba da podstakne ljude da se „zaraze“ dobrim idejama, da stvaraju i saznaju. U okviru muzičke radionice učesnici će se smenjivati na instrumentima koji će nastajati na licu mesta. Najkvalitetniji radovi biće nagrađeni, a oni najkreativniji dobiće mogućnost da održe samostalnu izložbu u prostoru Doma omladine. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.