Naslovna » BG servis » Nastavlja se izgradnja modernih dečjih igrališta

Nastavlja se izgradnja modernih dečjih igrališta

U ovoj godini nastavlja se izgradnja modernih dečjih igrališta sa savremenim rekvizitima namenjenih deci do 12 godina, a upravo takvi radovi uskoro počinju u Borskoj ulici u opštini Rakovica.

Ovde će nići dva nova dečja igrališta, a novina je što se na njima umesto betonskih kocki kao podloge, koristi guma, debljine 4,5 centimetara, rekao je Radovan Draškić, generalni direktor JKP „Zelenilo – Beograd“. On je naglasio da je rekonstrukcija zelenih površina u stambenim naseljima i dalje glavni zadatak „Zelenila“, a broj takvih lokacija koji će se ove godine urediti može se meriti stotinama.

Draškić dodaje da se privode kraju i radovi u Akademskom parku, Banjičkoj šumi, kao i radovi u Borskoj ulici, a planirana je izgradnja replike nekadašnjih Terazija koja će svoje mesto naći između železničke stanice „Novi Beograd“ i TC „Super vero“.

U okviru rekonstrukcije Akademskog parka, gde je prva faza radova završena krajem prošle godine, radiće se na asvaltiranju svih čvrstih zastora, izgradnji novih cvetnjaka, postavljanju ograda od kovanog gvožđa oko njih, obnovi travnjaka, a postaviće se i nov parkovski mobilijar.

– Našim planom svaka je opština podjednako zastupljena, pa će tako skoro svaki kraj grada dobiti neki novi sadržaj ili će mu se obnoviti stari – kaže Draškić.

Uskoro će započeti i izgradnja još dva preostala prostora za slobodno puštanje pasa u Tadeuša Košćuška i na zelenoj površini na Malom Kalemegdanu, pored šest izgrađenih u prošloj godini.

Na javnoj zelenoj površini između ulica Lazara Mamuzića, Josipa Šenera, Svetozara Papića i sestara Starin u stambenom naselju Nova Galenika, predviđena je celokupna sanacija, a u najvećem stepenu zamena postojećih ruiniranih staza, platoa, stepeništa i potpornih zidića.

Takođe, planirana je i sanacija Pionirskog parka, parka kod Ekonomskog fakulteta, kao i parka kod Vojne gimnazije, između ulica Petra Čajkovskog, Andre Nikolića i Bulevara vojvode Putnika, koji predstavlja uređenu parkovsku površinu sa dečijim igralištima, a zajedno sa zelenim površinama i celokupnim zelenim fondom deo je „Hajd-parka“ koji je jedan od veoma značajnih zelenih prostora u širem centru grada.

Četvrti veći projekat odnosi se na sanaciju javne zelene površine u stambenom bloku u Slavoljuba Vuksanovića 2, kao i javne zelene površine u stambenom bloku u Nikole Marakovića 2-8, na opštini Rakovica. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.