Naslovna » Izlasci » Film » Slobodna zona u Rexu: Darvin

Slobodna zona u Rexu: Darvin

U četvrtak, 22. marta od 20.00, u KC „Rex“ (Jevrejska 16) biće organizovana projekcija dokumentarnog filma „Darvin“ (Darwin). Film reditelja Nika Brandestinija biće prikazan u okviru Juniorske selekcije programa „Slobodna zona u Rexu“.

Bilo bi zaista teško naći negostoljubivije mesto za život od malog američkog gradića, Darvina. Smešten na neplodnom zemljištu Doline smrti, predstavlja dom za 35-oro ljudi. U ovom gradiću, nekada čuvenom po rudnicima srebra, nema prodavnica, vladinih institucija, crkve… Jedina zaposlena osoba je bivša hipi aktivistkinja Suzan, sada u službi direktora pošte. Tu je i Monti, neverovatni umetnik nasilne prošlosti; talentovani pijanista Del; bradati anarhista po imenu Robin, mladi Rijal koji je u periodu promene pola iz ženskog u muški.

Sa očaravajućom atmosferom pojačanom dirljivom muzikom Majkla Bruka, dokumentarac švajcarskog reditelja Nika Brandestinija je zasluženo osvojio nagrade na filmskim festivalima Big Sky, Sonoma i DocAviv.

Cena ulaznice je 100 dinara. (danubeogradu.rs)

Jedan komentar

  1. The li može neko the mi objasni – kako je moguće the su siromaÅ¡ni, the nemaju niÅ¡ta, the nisu zaposleni, a the su svi predebeli?