Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival „Telo kao životni kompas“

Festival „Telo kao životni kompas“

Od 11. do 13. maja u Domu kulture „Studentski grad“ (Bulevar Zorana Đinđića 179) biće održan festival „Telo kao životni kompas“. Sa podnaslovom „Psihoterapijska znanja u službi balansa duše i tela – obuke i preporuke“ organizatori će okupiti psihologe, pedagoge, psihoterapeute i savetnike različitih psihoterapijskih pravaca sa ciljem prenošenja znanja o jedinstvu duše i tela i načinima zaštite psihofizičkog zdravlja.

Kroz radionice, prikaze tehnika i predavanja praćena praktičnim savetima, predstaviće se razni gosti i pružiti osnovnu edukaciju na temu balansa mentalnog i fizičkog zdravlja: konstruktivistički, geštalt, psihodramski, telesni, transakcioni, EFT i psihoterapeuti plesom i pokretom, sa znanjima i iskustvima u oblasti energo terapije, homeopatije, plesa Pet ritmova, terapije Bahovim kapima, tradicionalnim Thai tretmanima, glumačkim tehnikama i tehnikama relaksacije i vizualizacije.

Festival daje svoj doprinos potrebi ljudi, da van mentalnih ili obrazovnih institucija stupaju u kontakt sa stručnjacima iz oblasti mentalnog zdravlja i da na jedan nov način stiču znanja i veštine samopomoći ali i pomoći svojim bliskim.

Svaki učesnik festivala će moći kao i na bilo kom drugom festivalu da proba, doživi, testira, iskusi na licu mesta ono što mu stručnjaci o mentalnom zdravlju nude bez straha da nije dobro razumeo stručne izraze. U vremenu kada se povećava broj obolelih kako od akutnih, teških hroničnih ali na žalost i smrtonosnih bolesti poput kancera, organizatori smatraju da je „tema odnosa prema sopstvenom telu, te jedinstvu fizičkog i mentalnog zdravlja od krucijalnog značaja“.

Prijave za učešće na festivalu su obavezne putem elektronske adrese festivalduseitela@gmail.com.

Psihoterapijska znanja u službi balansa duše i tela – obuke i preporuke je prvi festival ovakvog tipa koji pretenduje da preraste u tradiciju kao alternativno mesto za “probu znanja” kako građana tako i profesionalaca. (danubeogradu.rsfoto: duron123 / FreeDigitalPhotos.net)

PROGRAM FESTIVALA

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.