Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Novi klubovi u Beogradu

Novi klubovi u Beogradu

Ne dajte da vas kišovito vreme obeshrabri – uskoro se selimo u letnje rezidencije popularnih klubova, a u najavi je i nekoliko potpuno novih mesta za izlazak koji će obogatiti predstojeću klupsku sezonu. Tako ćete ovog leta posle posla moći da se opustite na terasi „Republika“ na Kališu ili da koketirate u „Koketi“ na Adi, a novi „Krug“ u Braće Krsmanović, u najavi će biti jedna od glavnih destinacija za lud noćni provod.

Novi klub na Adi Ciganliji pod nazivom „Koketa“ nalazi se između kafića „Sunset“ i „Red shoes“, a za svečano otvaranje 18. maja najavljen je nastup Aleksandra Milića Milija i članova njegovog benda „Miligram“, a zapevaće i Alen Ademović. Preko dana, ovo će biti mesto za ispijanje kafe u bašti ili sunčanje na plaži, dok će noću „Koketa“ nuditi zabavu, uz svirku bendova uživo.

Za ljubitelje drugačijeg zvuka, klub „Brankow“ otvara baštu ovog vikenda – u petak nastupa Ana Štajdohar, a u nedelju Nada Pavlović. „Morsku terasu“ na Kalemegdanu od ovog vikenda obezbeđuje i „Soho republic“. Potpuno nova bašta, „Republika“, predstavlja gradsku oazu skrivenu pod baldahinima, sa pogledom na obalu i zalaske sunca. Radno vreme je svakog dana od 11.00 do 4.00, a od 17.00 do 21.00 biće „After job party“.

Ipak, najviše se očekuje od „Kruga“, koji se otvara 24. maja i u najavi će lako zauzeti poziciju na klupskoj mapi. Ovaj prilično prostran klub sa baštom nalazi se u Ulici braće Krsmanović u ambijentu sa interesantnom arhitekturom, a biće prilagođen nešto starijoj populaciji jer će provod počinjati u 18 časova i uz retro haus, elektrodžez i sličnu muziku, trajaće do kasno u noć.

Što se tiče već poznatih punktova za letnji provod, splav „Povetarac“ otvoren je prošlog vikenda, a brojni posetioci već znaju da je petak rezervisan za „Mashup“ parti, dok je subotom već čuvena „Igranka“. Klub „Lađa“ (nalazi se pored Brankovog mosta sa novobeogradske strane) počinje s radom u četvrtak, 17. maja, i to žurkom pod nazivom „Vesele osamdesete“, a ulaz je besplatan.

Svečano otvaranje letnje scene „Bitef Art kafea“ zakazano je za 18. i 19. maj na starom mestu, na Kalemegdanu, a posetioci će moći da uživaju u svirci poznatog klupskog benda „Perpetuum mobile“.

Zatvaraju se The Tube i Plastic
Predstojećeg vikenda se zatvara klub „The Tube“ uz žurku „Disco hell“ i Marka Nastića, Dekija Milićevića i Marka Milosavljevića, a u subotu muziku puštaju Pepe i Puki. Klub „Plastic“ se u petak oprašta od zimske sezone uz sve di-džejeve koji su ovde puštali muziku u prethodnom periodu. U subotu u „Mintu“ biće organizovan „after“ povodom Noći muzeja. Letnji „Plastic“ se otvara 1. i 2. juna. (24sata)