Naslovna » BG servis » Rekordna godina za Aerodrom „Nikola Tesla“

Rekordna godina za Aerodrom „Nikola Tesla“

Aerodrom „Nikola Tesla“ je u prvom tromesečju 2012. godine ostvario bruto dobit od 406 miliona dinara, što je 29 % više od planiranog.

U istom periodu ostvaren je porast broja putnika od 14 %, što je daleko bolje od ostvarenog proseka svih evropskih aerodroma, kod kojih tromesečni rast iznosi 3,4 %. Beogradski aerodrom i dalje nastavlja da napreduje mnogo brže od svih konkurentskih aerodroma u regionu, a objavljeni tromesečni finansijski izveštaj nagoveštava još jednu uspešnu poslovnu godinu.

U prva četiri meseca ove godine Aerodrom je uslužio oko 872.000 putnika, što je više od 100.000 putnika više nego u istom periodu prošle godine. Očekuje se da se u narednom periodu nastavi sa izrazitim porastom obima saobraćaja, s obzirom na najavljene novitete u letnjem redu letenja. Poslednja novina uvedena je početkom maja – kompanija Norwegian Air Shuttle uvela je direktnu liniju Beograd – Kopenhagen.

Predviđa se da će ove godine na beogradskom aerodromu biti registrovano oko 3,5 miliona putnika. Ovim bi u godini kada se slavi 50-godišnjica od otvaranja Aerodroma bio postavljen istorijski rekord. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.