Naslovna » Izlasci » Sport » Badminton: Оdržan treći B turnir – BGD 2012

Badminton: Оdržan treći B turnir – BGD 2012

U organizaciji Badminton kluba Beograd, u subotu 2. juna u sportskim salama Tehničke škole u Železniku održan je treći B turnir – BGD 2012.

Na zvaničnom takmičenju, koje se nalazi u kalendaru Badminton saveza Srbije, uz masovno učešće predstavnika šest klubova iz Beograda, Novog Sada, Vršca i Pančeva, pod sloganom „Igraj, druži se, uživaj, opusti se!“, za nove bodove na srpskim B rang listama takmičari su se nadmetali u konkurencijama muškaraca i žena pojedinačno.

Pravo učešća na B turnirima imaju svi badminton igrači osim najboljih 16 u konkurenciji muškog singla, odnosno najboljih 10 u konkurenciji ženskog singla po važećim A rang listama Badminton saveza Srbije.

Zlatne medalje su osvojili Marija Bulatović i Bo Koch iz Badminton kluba „Clear“ iz Beograda. Srebrne medalje su takođe pripale beogradskim takmičarima Mariji Mirjanić (BK „Clear“) i Dušanu Milivojeviću (BK Beograd). Bronzana odličja su podelili Milica Uskoković (BK Pančevo), Tijana Manić (BK „Clear“), Vladimir Aćimac (BK Heliantus – NS) i Milorad Misimović (BK Pančevo).

„Pored takmičarskog, organizacija B turnira ima poseban razvojni značaj. Sve masovniji odziv takmičara iz većine srpskih badminton centara nam pokazuje da je uvođenje nove kategorizacije takmičenja pun pogodak. B turniri su prilika da rekete ukrste takmičari različitog nivoa kvaliteta. Razigravanje po grupama i završnica takmičenja po formi eliminacija zadovoljava potrebe svih učesnika i omogućava odigravanje velikog broja mečeva. Na upravo završenom takmičenju, predstavnici najmlađeg razvojnog badminton centra iz Vršca su zabeležili prve pobede u seniorskoj konkurenciji što će ih dodatno motivisati za dalji naporan rad“ – izjavio je Radomir Jovović, predsednik UO Badminton saveza Srbije.

Nacionalna takmičarska sezona nastavlja se narednog vikenda održavanjem tradicionalnog „XII Kupa grada – Trofeja Beograda 2012 u badmintonu“ na kome će se takmičiti najbolji seniori (turnir A kategorije) i juniori u konkurencijama do 11, 13 i 15 godina. (danubeogradu.rs)