Naslovna » BG servis » Grad pomaže Beograđanima da lakše podnesu vrele dane

Grad pomaže Beograđanima da lakše podnesu vrele dane

Grad Beograd je preduzeo brojne mere da Beograđanima olakša život tokom vrelih junskih dana.

Tako su tri cisterne s vodom za piće postavljene na Slaviji, Trgu Republike i Zelenom vencu, a od sutra će biti postavljene još tri na Trgu Nikole Pašića, kod Vukovog spomenika i zgrade novobeogradaske opštine. Cisterne su postavljene na mestima gde su čvorišta javnih gradskih linija i veliki broj Beograđana.

Iako ovih dana Hitna pomoć prima više telefonskih poziva nego što je to uobičajeno, ekipe ove službe redovno stižu do svih Beograđana. Zbog velikog broja sugrađana koji posećuju Adu Ciganliju, na ovom beogradskom izletištu raspoređene su tri ekipe Hitne pomoći.

Obuku u pružanju prve pomoći do sada je prošlo 1.830 radnika gradskih javnih komunalnih preduzeća koja tokom dana obavljaju brojne aktivnosti na ulicama Beograda i pomoći će Beograđanima kojima to bude potrebno. Obuku je organizovao Crveni krst Beograda, a prošli su je radnici „Beogradskog vodovoda i kanalizacije“, „Gradskih pijaca“, GSP „Beograd“, „Parking servisa“, „Beograd-puta“, „Zelenila“ i „Gradske čistoće“, kao i deo zaposlenih u predškolskim ustanovama Beograda. Javna komunalna preduzeća organizovana su tako da radnicima koji mnogo vremena provode na terenu organizuju dodatne pauze i češće ih snabdevaju vodom. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.