Naslovna » Izlasci » Festivali » „Green Fest“ otvorio konkurse za prijavljivanje filmova

„Green Fest“ otvorio konkurse za prijavljivanje filmova

„Urbana ekologija i održivi razvoj“ glavna je tema konkursa za prijavljivanje amaterskih i kratkih filmova za program ekološkog filma „Green Screen Fest“, koji će biti održan u sklopu Međunarodnog festivala zelene kulture „Green Fest“ u Domu omladine Beograda od 14. do 16. novembra.

Autori svoje radove mogu prijaviti do 10. oktobra, dok će lista izabranih radova biti dostupna 5. novembra na zvaničnoj internet-stranici www.greenfest.rs, gde se mogu naći sve potrebne informacije.

Centar za unapređenje životne sredine, organizator festivala, uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda objavljuje ove godine konkurse za ostvarenja u dve kategorije: amaterskog i kratkog filma. Konkurs za amaterski film otvoren je za sve učesnike bez ograničenja u uzrastu. Pojedinac može da konkuriše samo ako je tehnika snimanja filma u potpunosti amaterska i mogu se prijaviti snimci napravljeni mobilnim telefonom, fotoaparatom i amaterskom video-kamerom. Ostvarenja će biti nagrađivana u tri uzrasne kategorije: za učesnike do 18 godina, od 18 do 27 godina, i za učesnike sa više od 27 godina.

Program kratkog filma je otvoren za sve profesionalce iz oblasti kinematografije koji se bave temom prirode i ekologije. U okviru ove kategorije, na „Green Festu“ biće dodeljene prva i druga nagrada za najbolji kratki film. Svako ko želi da predloži svoj rad za prikazivanje na „Green Festu“, dužan je da dostavi popunjen prijavni formular za učešće na konkursu, kao i CD ili DVD sa video-materijalom u formatima: avi, mov, dvd, divx.

Međunarodni festival zelene kulture „Green Fest“ ove godine se prvi put održava pod ovim imenom i predstavlja nastavak prakse uspešnog organizovanja Međunarodnog festivala ekološkog filma „Green Screen Fest“, koji je publika u Beogradu imala prilike da vidi tokom 2010. i 2011. godine. U prethodne dve godine prikazano je više od 130 filmova iz 25 zemalja, održano 39 radionica i predavanja, i predstavljeno više od 20 zelenih izlagača i umetnika. (danubeogradu.rs)