Naslovna » BG svaštara » Promocije » Ukus Italije osvežiće i Beograd

Ukus Italije osvežiće i Beograd

Najpopularnije piće Italije, dobro poznato ljubiteljima zabave, osvežiće ovog leta i srpsku prestonicu. Svi koji uživaju u suncu, moru, plaži, sada mogu da se prepuste jedinstvenom ukusu ovog originalnog pića, intezivne narandžaste boje, koje donosi duh Italije u jednom trenutku.

Aperol je nastao u 19. veku u regiji Veneto, na severu Italije. Tokom vremena u njegovom ukusu počela je da uživa i cela Italija, a povod za ispijanje ovog pića je mogao da bude različit; da li kao piće kojim treba započeti lep dan, do izuzetnog večernjeg aperitiva. Danas, Aperol Spritz predstavlja jedinstven simbol živopisne atmosfere Venecije, Milana, Rima kao i drugih velikih gradova Italije.

Jedinstvena, sunčana, narandžasta boja Aperola, koja odaje sočne ukuse citrusa, pomešana sa penušavim vinom i malo kisele vode, čini ovo piće posebno osvežavajućim i ukusnim. Recept za Aperol Spritz, više nije tajna…

Aperol Spritz se sada može poručiti u svim popularnim beogradskim, ali i srpskim kafićima. Recept, za pravljenje ovog pića, u potpunosti je prenet i našim barmenima, tako da se ukus Aperol Spritza u Srbiji savršeno poklapa sa onim iz Italije.