Naslovna » BG špijun » Etnos 2012 u Bečeju

Etnos 2012 u Bečeju

Sedmi festival etno stvaralaštva „Etnos“ biće održan od 3. do 5. avgusta na Zelenom korzou, u blizini reke Tise u Bečeju. Organizator festivala je udruženje građana „Biber“ u saradnji sa Opštinom Bečej.

Program ovogodišnjeg festivala ponudiće ljubiteljima tradicije šarenoliku lepezu aktivnosti. Tokom tri dana na bečejskom šetalištu biće postavljene dve izložbe: „Vredne ruke“ i Izložba ručno pravljenog nakita u okviru koje će svoje radove izložiti rukotvorci i stare zanatlije iz cele Srbije. Prvog dana festivala posetiocima će se predstaviti i bečejske pekare u okviru „Izložbe hleba“. Kreativne radionice (tkanje, pustovanje, duborez, izrada predmeta od gline, dekupaž i heklanje) održavaće se svakog dana u terminu od 17.00 do 19.00.

U okviru modne revije „Etno šik“ svetlost dana ugledaće „Biber“ kolekcija. Pamuk, lan, srpsko i tetra platno su materijali od kojih je ova odevna kolekcija šivena. Pored ovih modela kolekciju će upotpuniti unikatni nakit, šeširi i tašne koji su napravili članovi sekcije rukotvoraca udruženja i učesnici izložbe „Vredne ruke“. Ovogodišnju reviju će otvoriti male manekenke iz vrtića „Labud Pejović“ iz Bečeja koje će prikazati deo modela modne revije koja je održana u ovom vrtiću prvom polovinom ove godine. Naime, u okviru radinica veza koje je organizovao ovaj vrtić, mlade mame su od novembra 2011. do aprila 2012. godine savladale tehniku veza. Umeće koje su stekle primenile su na haljinicama i košuljama koje su na modnoj reviji prikazali njihovi mališani.

Po završetku revije biće organizovana degustacija kuglofa – najstarijeg modeliranog kolača na svetu i tradicionalne hrane podunavskih Švaba. Koncert pevačke grupe „Pastiri vremena i prijatelji“ biće održan u subotu, 4. avgusta od 20.00. Pored domaćina na koncertu će nastupiti i pevačke grupe iz Rume, Subotice, Beograda, Bačkog Gračaca itd. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.