Naslovna » BG servis » Novi „urbani džep“ završen u Mirijevu

Novi „urbani džep“ završen u Mirijevu

Upravo je završeno uređenje izabrane lokacije za uređenje zelenih površina u okviru projekta „Urbani džepovi Beograda“ koja se nalazi na Mirijevskom vencu 14. Radovi na uređenju trajali su mesec dana.

Građani su zadovoljni uređenjem ove površine od oko 600 kv. metara koja pripada otvorenom stambenom bloku i čiji najveći deo čine zelene površine sa dosta cvećnjaka koje su formirali i održavaju sami stanari.

Radovi na uređenju ove lokacije i stvaranju „urbanog džepa“ obuhvatili su sadnju kompletno nove trave i oplemenjivanje postojećeg zelenila novom sadnjom. Pored ovoga, postojeći manji plato namenjen za igru dece i sedenje je u potpunosti srušen i ponovo betoniran, a ljuljaška i kalckalica su popravljeni i ofarbani. Postavljene su nove klupe i kanta za smeće, a na platou je, pošto je bio nedovoljno osvetljen, neposredno kod igrališta postavljen i kandelabr. Postavljeni su i rukohvati i ofarbani postojeći na stepeništu.

Gradska opština Zvezdara podržala je inicijativu Sekretarijata za zaštitu životne sredine u realizaciji projekta „Urbani džepovi Beograda“ i predložila dve lokacije na svojoj teritoriji: u Vjekoslava Kovača 8 i na Mirijevskom vencu 14. Sekretarijat je obezbedio deo sredstava iz svog budžeta, potpisani su ugovori između Opštine i Sekretarijata, kao i između Opštine i Udruženja pejzaznih arhitekata Srbije. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.