Naslovna » Porodica » Deca » Raspust 2012: Mala škola rokenrola

Raspust 2012: Mala škola rokenrola

Zvuci gitare, bubnja i klavijature šire se Kumodraškom ulicom na Voždovcu, koje u okviru „Male škole rokenrola“ redovno uvežbava više od 60 polaznika.

Reč je o jednom od najposećenijih programa koje grad Beograd i Sekretarijat za sport i omladinu podržavaju u okviru besplatnih omladinskih programa, tradicionalno organizovanih za učenike beogradskih škola.

Četiri devojčice i dva dečaka predano, uz sugestiju instruktora, uvežbavaju prve akorde, dok iz druge prostorije odjekuje zvuk bubnja, koji zajednički „lupaju“ desetogodišnja Gaga i nešto mlađi Luka.

– Gaga, koja je u osnovnoj muzičkoj školi završila klavir, kod nas se opredelila za bubanj. Pokazala je zavidan talenat i za tri do šest meseci dobićemo novog oformljenog bubnjara – istakao je organizator škole i istaknuti muzičar Željko Savić.

On je precizirao da se škola, koja je smeštena u Kumodraškoj 178, u okviru tržnog centra „Voždovac“, sastoji od vokalne, gitarske, bubnjarske, klavijaturske radionice, bas i sekcije za komponovanje i pisanje tekstova, sa osnovnim ciljem da se ta vrsta muzike etablira kao nova društvena vrednost.

– „Mala škola rokenrola“, u organizaciji Nevladine organizacije „Lenon“, omogućava potpuno nov pristup muzičkoj i kulturnoj edukaciji mladih. Pored klasičnog pristupa, koji je dominantan u muzičkim školama, baziranog na savladavanju tehnike sviranja i pevanja, u radionicama se podstiče stvaralaštvo, kreativnost, autorski rad, rad sa bendovima i pre svega druženje. Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda nastavlja i tokom ovog raspusta sa realizacijom besplatnih školskih programa, koji omogućavaju mladima da na kvalitetan način provedu svoje slobodno vreme – istakao je pomoćnik resornog sekretara Nemanja Radović.

On je prilkom obilaska „Male škole rokenrola“, kroz koju je od snivanja prošlo više od 500 polaznika, istakao da je to primer dobrog druženja i pozitivne atmosfere. Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda i tokom ovog letnjeg raspusta organizovao je 38 besplatnih omladinskih programa, kao i 130 programa u oblasti sporta. (Beoinfo)