Naslovna » Izlasci » Festivali » Sloboda Mićalović – ambasadorka 8. Kids Festa

Sloboda Mićalović – ambasadorka 8. Kids Festa

Glumica Sloboda Mićalović je ambasadorka 8. Dečijeg filmskog festivala – Kids Festa, koji se od 15. do 21. oktobra održava u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, kao i ostalim gradovima širom Srbije.

„Zadovoljstvo mi je da budem ambasadorka festivala koji je namenjen deci i porodici, i koji promoviše filmsku umetnost iz raznih zemalja sveta“, kaže Sloboda Mićalović o svojoj novoj ulozi. „Uz to što se profesionalno bavim filmom, uživam u odlasku u bioskop. Razlika između gledanja filmova kod kuće i u bioskopu je kao razlika između gledanja snimka pozorišne predstave na televiziji i odlaska u pozorište. Mislim da je važno da to prenesemo kao poruku i svojoj deci“, dodaje ona.

Sloboda Mićalović preuzela je ulogu ambasadorke od Vanje Milačić. Prenosimo u celosti njenu poruku…

„Svi koji vole da gledaju filmove bar jednom su poželeli da snime svoj film. Znaš taj osećaj kada se desi nešto zanimljivo, lepo, uzbudljivo, smešno, i ti pomisliš – pa ovo je kao na filmu! Od ovoga bi mogao da se napravi film! Danas to čak i nije tako teško. Nekada je za snimanje filmova bila potrebna komplikovana filmska oprema. Sada postoje kamere na telefonima, foto-aparatima i raznim drugim uređajima koje skoro svima omogućavaju da snime bar nekoliko minuta svog filma. Ako imaš ovakvu kameru, samo treba da pronađeš nešto lepo što ćeš snimiti, ili da sačekaš da se stvari dese same od sebe. A stvari će se dešavati jer je svačiji život kao film. Sve o čemu maštamo, svi naši drugari, porodica, grad u kome živimo, naši planovi, radosti, o svemu tome bi mogli da se snime filmovi. A pošto je svako od nas poseban, svaki film bi bio potpuno drugačiji.

Čak i ako radije gledaš filmove nego što maštaš o tome da ih snimaš, uvek možeš da uradiš jednu važnu, potpuno filmsku stvar – da živiš u svom filmu! To znači da budeš ono što jesi i da pratiš svoje želje, da učiš i uživaš o svetu oko sebe onako ti zamisliš. Filmovi su uvek tu da ti pomognu u tome.“ (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.