Naslovna » Izlasci » Izložbe » Akupunktura grada – finalna prezentacija
Akupunktura grada
Akupunktura grada

Akupunktura grada – finalna prezentacija

U petak, 19. oktobra od 17.00 u KC „Grad“ (Braće Krsmanović 4) biće održana finalna prezentacija radova sa radionice u okviru internacionalnog projekta „Akupunktura grada“.

Projekat obuhvata gradove Beograd, Zagreb, Sarajevo, Skoplje i Split, a realizuje se pod pokroviteljstvom Evropske komisije u programu Kultura 2007-2013. Osnovna ideja projekta jeste realizacija malih urbanističkih intervencija u određenom gradskom kvartu koje će na neki način popraviti kvalitet života u istom okruženju.

U Beogradu radionica se održava od 15. do 19. oktobra i bavi kvartom koji unazad tri godine, praktično od otvaranja Kulturnog centra „Grad“, postaje sve atraktivniji, ali paralaleno otvara mnoga pitanja. Radi se o kraju dobro poznatom kao – Savamala. Radionica uključuje 40 učesnika iz pomenutih pet gradova, a krajnji rezultat će biti fizičko izvođenje odabranih tri do pet rešenja u proleće 2013. godine.

Projekat sprovodi konzorcij sastavljen od sledećih organizacija: Društvo arhitekata Zagreba u ulozi koordinatora projekta s partnerima Public Room Sarajevo, Public Room Skopje, Kulturni front iz Beograda te Društvo arhitekata Splita u ulozi pridruženog partnera. (danubeogradu.rs)

loading...