Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » Ikona tehno muzike Dave Clarke gostuje u Beogradu

Ikona tehno muzike Dave Clarke gostuje u Beogradu

U subotu, 24. novembra od 22.00, u KPGT (Stara šećerana na Čukarici, Radnička 3) nastupiće pionir digitalne ere i ikona tehno muzike, Dave Clarke.

Posle nekoliko godina Clarke ponovo dolazi u srpsku prestonicu, ovoga puta u okviru Lucky Records serijala. Više puta biran za najboljeg DJ-a na svetu, Clarke je preoblikovao muzičku industriju, prigrlio digitalizaciju i postao legenda. On je muzičar sa „crtom šarmantnog anarhiste i panker u duši“, koji publici otkriva bogatstvo različitih stilova muzike.

Clarke vodi radijsku emisiju „White Noise“ već šest godina i veruje da dela inspirativnih umetnika sa kojima se susreće treba da deli sa običnim ljudima. Sudeći po prisutnosti na svetskim muzičkim festivalima, jedan je od najtraženijih danas i ne krije da je srećan zbog toga, zbog posla koji voli i uspeha koji traje. Bio je domaćin ovogodišnjeg TomorrowLand festivala u Belgiji o kome oko 200.000 posetilaca i dalje priča.

U septembarskom izdanju časopisa „DJ Mag“, na listi 100 najvažnijih techno numera svih vremena, nalazi se i njegova „Red 1“. Clarke je nedavno započeo i saradnju sa producentom Mr. Jones, sa kojim je pokrenuo projekat „Unsubscribe“.

Pre Clarka nastupiće Mladen Tomić, Speedy, Milenko i Nicolas Koll. Prvi, ograničeni broj ulaznica u prodaji je po ceni od 600 dinara (Bilet servis, Kombank arena, DOB, tickets.rs, eventim.rs). Info: 064/1845-807. (danubeogradu.rs)