Naslovna » Izlasci » Film » „U magli“ u Dvorani KCB od 31. januara
U magli

„U magli“ u Dvorani KCB od 31. januara

Film „U magli“ (V tumane), premijerno prikazan na 18. Festivalu autorskog filma, biće na repertoaru Dvorane Kulturnog centra Beograda (Kolarčeva 6) od 31. januara.

Dramu o moralnom ambisu Drugog svetskog rata i ljudima suočenim sa teškim odlukama snimio je beloruski reditelj Sergej Loznica, a uloge tumače Vladimir Svirskij, Vladislav Abašin, Sergej Kolesov, Julija Peresild, Nadežda Markina, Vlad Ivanov i drugi. Film „U magli“ dobio je 2012. u Kanu nagradu FIPRESCI međunarodnog žirija kritike, kao i druge nagrade na festivalima širom sveta.

Radnja se događa na zapadnoj granici Sovjetskog Saveza, 1942. godine. Oblast je pod nemačkom okupacijom, a lokalni partizani vode bespoštednu borbu. Nedaleko od sela u kom živi Sušenja, radnik na pruzi, u vazduh je podignut voz. Iako nevin, Sušenja je uhapšen sa grupom sabotera. Spletom okolnosti, on se nađe u dubokoj šumi, oči u oči sa ranjenim neprijateljem. Sušenja je prinuđen da pod okolnostima u kojima ne postoje ni prijatelji ni neprijatelji, i gde je linija između izdaje i herojstva tanka, donese moralnu odluku. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.