Naslovna » Izlasci » Festivali » Raspisan konkurs za Bosifest 2013

Raspisan konkurs za Bosifest 2013

Hendi centar Koloseum u Beogradu raspisao je konkurs za prijem filmova za beogradski međunarodni filmski festival osoba sa invaliditetom – Bosifest 2013. Slogan ovogodišnjeg festivala je „Energija stvaralaštva“, a tema je rad i život osoba sa invaliditetom.

Bosifest je jedina manifestacija te vrste u jugoistočnoj Evropi, koja se ove godine po četvrti put održava u Srbiji u organizaciji Hendi Centra Koloseum. Na velikom platnu će biti prikazan veliki broj filmova – kako u takmičarskom, tako i u revijalnom delu. Do sada je u okviru Bosifesta prikazano više od 140 filmskih ostvarenja, koji se bave tematikom života osoba sa invaliditetom ili su njihovi autori osobe sa invaliditetom.

Svrha osnivanja Bosifesta je ukazivanje na stvaralački rad i mogućnosti učesnika na javnoj kulturnoj sceni i širenje poruke da bi osobe sa invaliditetom trebalo da imaju ista prava i obaveze kao i drugi građani. Na taj način, ovaj festival daje snažan podsticaj donošenju mera za ravnopravno učešće i integrisanje osoba sa invaliditetom u društvo.

Pored prikazivanja filmova, biće organizovani i prateći programi – radionice, panel diskusije i okrugli stolovi.

Ovogodišnji konkurs za prijem filmova otvoren je do 31. marta, a detaljne informacije o propozicijama i načinu prijave nalaze se ovde. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.