Naslovna » BG servis » U Mirijevu zasađeno 30 jelki sa busenom

U Mirijevu zasađeno 30 jelki sa busenom

Jelke sa busenom koje su ustupili građani posle novogodišnjih praznika zasađene su na Mirijevskom vencu, na Zvezdari.

Akciji prikupljanja jelki po zvezdarskim mesnim zajednicama priključila se i Komunalna policija, pa je, uz prisustvo predstavnika opštine, „Zelenila“ i stanovnika ovog kraja, posađeno ukupno 30 četinara.

– Komunalna policija i „Zelenilo“ najzaslužniji su za ovu akciju, a kako i inače veoma dobro sarađujemo, nije bilo nikakvih teškoća da se naša ideja pretoči u delo. Mirijevo čini trećinu Zvezdare, potez oko Mirijevskog venca je najposećeniji, pa će se ovom sadnjom ulepšati i obogatiti taj prostor. Nadam se da će se sve jelke primiti i da će u narednim decenijama svi u njima uživati – rekao je Edip Šerifov, predsednik opštine Zvezdara.

Vladimir Bogićević, direktor „Zelenila“, kazao je da ovo gradsko preduzeće svake godine apeluje na građane da kupuju jelke sa busenom.

– Ako ove godine posadimo 30 jelki prikupljenih na opštini Zvezdara, sledeće godine će ih svakako biti više, i to nadam se u svakoj opštini. Mi smo tu da podržimo ovu akciju opštine i potrudimo se da zelene površine izgledaju što bolje. U tome su nam pomogli i stanovnici Mirijevskog venca, što je dodatno zadovoljstvo, jer tako svi zajedno pokazujemo da brinemo za grad u kome živimo – kazao je Bogićević.

Komunalna policija se uključila u akciju sa jelkama koje su novogodišnje praznike „provele“ u njihovim prostorijama, a u akciji sadnje učestvovalo je deset komunalnih policajaca.

– Ove jelke sadimo i mi, ali se naš posao time na završava već tek počinje. Komunalni policajci imaju obavezu da svojim radom i redovnim kontrolama učine sve da one trajno ostanu tamo gde su i posađene – kaže Tomić.

Stanovnici Mirijevskog venca koji su prisustvovali ovoj akciji, bili su veoma zadovoljni. Po njihovim rečima, svako stablo posađeno na čistini Mirijevskog venca mnogo znači.

– Ovo je mnogo lepo i nadamo se da će nas štititi od vetra, a leti će biti i više hladovine. Samo da se sačuva, zarad dece našeg kraja, ali i mi, stariji, uživamo u ovome – saglasni su Desanka i Mihajlo Ivanović.

– Fino izgleda, samo ja bih voleo i da se sačuvaju. Nadam se da će Komunalna policija voditi računa da jelke ostanu na svom mestu, jer ima i onih koji nisu svesni koliko je lep kraj u kome živimo. Moramo ih čuvati, jer bez toga nemamo šta da ostavimo onima iza nas – zaključio je čika Slavko, jedan od najstarijih žitelja Mirijevskog venca. (Beoinfo)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.