Naslovna » BG svaštara » Književnost » Pop-up knjižara do 31. marta
Pop-up knjižara

Pop-up knjižara do 31. marta

U Kulturnom centru Beograda (Trg Republike 5) do 31. marta otvorena je Pop-up knjižara.Po treći put KCB predstavlja ovaj jedinstveni knjižarsko-kulturni projekat. Pop-up knjižaru osmislila je izdavačka kuća Geopoetika, uz podršku KCB-a, okupivši neke od najuglednijih izdavača koji svojim dugogodišnjim radom doprinose održavanju visokog nivoa u izdavaštvu i kulturi uopšte, a nemaju sopstvene knjižare.

Prostor knjižare dele: Arhipelag, Clio, Geopoetika, Gradac, Paideia, Odiseja, Lom, Rende, Akademska knjiga, Red Box i Zlatno runo. U knjižari će biti izložena i izdanja Kulturnog centra Beograda, koje je ova kuća nasledila od prethodne dugogodišnje knjižare koja je radila u ovim prostorima (izdanja različitih izdavača), kao i nova i starija izdanja KCB-a.

Knjižara je osmišljena po ugledu na takozvane pop-up prodavnice i restorane koji se privremeno otvaraju na određenim lokacijama, a onda zatvaraju, da bi kasnije „iskrsle“ na istom ili sasvim drugom mestu. Ovako osmišljena knjižara ima pre svega kulturnu misiju, pa će tako treća Pop up knjižara davati popust na sve knjige poezije, podržavajući Svetski dan poezije koji se u KCB-u obeležava od 20. do 22. marta. (danubeogradu.rs)