Naslovna » Porodica » Deca » „U podne za decu“ u Domu omladine

„U podne za decu“ u Domu omladine

U nedelju, 24. marta od 12.00, biće održan program „U podne za decu“ u velikoj sali Doma omladine Beograda (Makedonska 22).

Program „U podne za decu“ osmišljen je kao retka prilika u Srbiji da se klasična muzika približi najmlađima – od 0 pa do nekoliko stotina meseci. Ovoga puta naši junaci imaju zadatak da nađu ljubavnu formulu za Duh Proleća da ga ne bi Upravni i nadzorni odbor godišnjih doba vratili natrag u zimu. Ulaznice za koncert su donacija humanitarnoj akciji Fonda B92 „Bitka za porodilišta“, čiji je cilj snabdevanje porodilišta i zdravstvenih ustanova u Srbiji medicinskom opremom.

Donacija će biti usmerena ka Ginekološko-akušerskoj klinici Kliničkog centra Srbije u Višegradskoj ulici. Novac se može uplatiti na račun 340-36233-65, Erste Banka ad, Bulevar oslobođenja, 21 000 Novi Sad, za Fond B92, poziv na br: 24-03-2013 i poneti uplatnicu na dan koncerta, ili donirati novac na sam dan koncerta u Domu omladine. Visina donacije je po sopstvenom izboru.

U predstavi igraju polaznici dramskog studija Creative Potential-Talenat, dok će kompozicije u susret proleću izvoditi učenici MŠ „Mokranjac“. Organizator je Motiv Art u saradnji sa MŠ „Mokranjac“ i Domom omladine. Informacije i rezervacije na 063/7409-812.

Na programu će biti dela Ravine, Kelje, Vebera, Huka, Domenikolija i Trudića, a u predstavi igraju Sava Dujović, Milena Grujić, Jelena Ivetić, Marija Đurić, Ana Vukčević i Anja Malović.

Prateći program Prolećnog koncerta „U podne za decu“ je dečja arhitektonska radionica „Kolažiranje grada; kanapi i karton“, jedan u nizu projekata „Kompozicija – mala škola arhitekture“. Sat vremena pre početka koncerta, u holu ispred velike sale, naša najmlađa publika biće u prilici da na jedan kreativan način, uz pomoć kanapa i kartona, napravi svoje prve korake u svet arhitetkture. Autori radionica su Milica Apostolović i Marija Brđović, masteri arhitekture. (danubeogradu.rs)

loading...