Naslovna » Izlasci » Film » Premijera filma „Iron Man 3“, 1. maja
Iron Man 3

Premijera filma „Iron Man 3“, 1. maja

Premijera 3D filma „Iron Man 3“ zakazana je za 1. maj od 18.00 i 20.30, u bioskopu Kolosej (Ušće). Karte su u prodaji.

Ovo je nastavak Marvelove avanture o omiljenom milijarderu i pronalazaču, Toniju Starku – Iron Man-u. Drski ali genijalni industrijalac Toni Stark suočiće se sa neprijateljem čiji uticaj nema granica. Kad Stark shvati da mu je neko uništio privatni život, upustiće se u mučnu potragu za krivcima.

Ovo putovanje će na svakom koraku stavljati na test njegov karakter. Sateran u ćošak, Stark će morati da se osloni na sopstvenu genijalnost i instinkte kako bi preživeo i zaštitio najbliže. Na tom putu, Stark će otkriti i odgovor na pitanje koje ga je potajno mučilo: da li odelo čini čoveka ili čovek odelo?

Ono što je uzbudljivo u trećem nastavku serijala „Iron Man“ jeste to što on nije samo kulminacija prethodna dva filma, već je i nastavak Marvelovih „Osvetnika“. U Marvelovom filmskom univerzumu, svi događaji koji su se desili u nekom filmu imaju direktan uticaj i posledice na buduće filmove i franšize. Što se tiče Tonija Starka, događaji i susreti iz „Osvetnika“ možda su iza njega, ali on i dalje vredno radi na tome da uskladi zahteve svog privatnog života.

Za ovaj nastavak, filmadžije su se odlučile da istraže šta bi se desilo kad bi Toni Stark potpuno ostao bez para i igračaka, i bio primoran da nađe novi način da postane super heroj.
Robert Dauni Džunior kaže: „Najbolje je to što smo samo nastavili neke stvari koje su i pokrenule ovu franšizu. Posle neverovatnog uspeha ‘Osvetnika’, dobili smo mogućnost da ne uspostavljamo novi film već samo da istražimo lik Tonija Starka na potpuno prirodan i prijemčiv način”.

Ostale uloge tumače Gvinet Paltrou, Don Čidl, Gaj Pirs, Ben Kingsli i drugi. Reditelj i jedan od scenarista je Šejn Blejk. (danubeogradu.rs)