Naslovna » Porodica » Deca » Američki kutak: Letnji filmski festival za decu
Šrek
Å rek

Američki kutak: Letnji filmski festival za decu

Od 17. do 20. juna Američki kutak u Domu omladine Beograda organizovaće Letnji filmski festival za decu.

Kao i prethodne dve godine, Američki kutak je i za ovo leto pripremio poseban poklon za najmlađe posetioce. Tokom četiri dana, u sklopu Letnjeg filmskog festivala za decu, mališani će moći da uživaju u omiljenim filmovima i crtaćima, poput Madagaskara, Šreka, Čarobnjaka iz Oza…

Projekcije su od 12.30, 14.30 i 17.30, a svi filmovi su na engleskom jeziku tako da će mališani imati prilike i da usavrše svoje znanje engleskog jezika.

„Raspust je i mi samim tim želimo da našim mlađim članovima napravimo jednu vrstu zabave gde će moći da se druže, gledaju svoje omiljene filmove, donesu kokice i sokiće, uvale se u naše fotelje i lejzibegove i uživaju“, kaže Željko Dimitrijević, bibliotekar Američkog kutka.

Pored najmlađih, na festival su dobrodošli i ostali zainteresovani sugrađani. Iz godine u godinu poseta raste i ovaj vid aktivnosti tokom raspusta postaje omiljen među decom.

„Trudili smo se da pokrijemo, na neki način, svaki uzrast – na repertoaru su različiti filmovi: od crtaća, do starih i novih dečjih filmova. Takođe smo pitali i naše članove da nam daju sugestije. Filmovi su iz kolekcije Američkog kutka koja broji preko 600 filmova“, objašnjava Dimitrijević.

Tokom leta, pored ovog festivala, Američki kutak planira brojne aktivnosti i radionice za najmlađe: „Plan nam je da organizujemo programe poput ‘Story Time for Kids’, potom radionicu kreativnog pisanja sa našom gošćom iz Amerike Merilin Kaningem, programe koji uključuju i korišćenje Nintendo Wii konzole i Rock Band instrumenata i ostale igre iz bogate kolekcije Američkog kutka. Naša radionica ‘Teen Conversation Hour’ će se tokom leta održavati svakog petka od 18.00“, dodaje Dimitrijević.

Američki kutak u Domu omladine postoji od 2003. godine, a posetiocima nudi razne programske aktivnosti, kao i korišćenje biblioteke i čitaonice. Pored toga, u Kutku se mogu saznati sve relevantne informacije o SAD, informisati se o školovanju, koristiti baze podataka, učiti engleski jezik, družiti se sa Amerikancima, a članarina je besplatna. (danubeogradu.rs)

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Ponedeljak, 17. jun
(12.30) Madagaskar
(17.30) Letopisi Narnije: Lav, veštica i ormar

Utorak, 18. jun
(12.30) Šrek
(14.30) Persi Džekson i bogovi Olimpa – Kradljivac munje

Sreda, 19. jun
(12.30) Inkhart
(17.30) Noć u muzeju

Četvrtak, 20. jun
(12.30) Put u središte Zemlje
(14.30) Čarobnjak iz Oza