Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival kratkog podvodnog filma, od 11. do 13. oktobra
Festival kratkog podvodnog filma
Festival kratkog podvodnog filma

Festival kratkog podvodnog filma, od 11. do 13. oktobra

U organizaciji Doma omladine Beograda i Asocijacije ronilačkih instruktora od 11. do 13. oktobra biće održan Festival kratkog podvodnog filma pod nazivom „Nečujno“.

Svečano otvaranje je sutra u 19.00, dok će u 21.00 biti otvorena takmičarska izložba podvodnih fotografija. Zatvaranje i dodela nagrada biće u nedelju oko 20.30.

Festival je takmičarskog i međunarodnog karaktera. Autori filmova i fotografija su iz Austrije, Španije, Izraela, Novog Zelanda, Južne Afrike, Portugala, Argentine, Grčke, Tajlanda, Bugarske, Slovenije, Italije, Kolumbije, Amerike, Francuske, Nemačke, Rusije i Srbije. Na festivalu će biti prikazano desetak filmova i uručene nagrade za podvodni film i za podvodnu fotografiju.

U Domu omladine će u subotu od 14.00 biti otvoren Muzej stare ronilačke opreme i održani drugi prateći programi i radionice. U jednoj od njih deca će moći da prave i crtaju ribice, oktopuse, korale i sve ono što oni misle da postoji u podvodnom svetu. Ova radionica i u subotu i u nedelju održaće se od 15.00 do 19.00. (danubeogradu.rs)