Naslovna » Izlasci » Izložbe » DKCB: Izložba radova sa konkursa stripa „Kaiš III“
Kaiš III - Jana Suković
Kaiš III - Jana Suković

DKCB: Izložba radova sa konkursa stripa „Kaiš III“

U Dečjem kulturnom centru Beograda (DKCB, Takovska 8), od 16. novembra do 7. decembra, biće otvorena izložba radova sa konkursa stripa „Kaiš III“.

Na dan otvaranja, u podne, biće dodeljene i nagrade. Ulaz je slobodan. Gost će biti Lazo Sredanović, karikaturista i strip crtač, poznat po serijalu „Dikan“, jednom od najomiljenijih stripova u zemljama bivše Jugoslavije.

Najbolji radovi po mišljenju stručnog žirija (Vlada Vesović, Zoran Mihailović i Jana Adamović) biće izloženi u Galeriji DKCB, uz bogat prateći program namenjen deci i mladim profesionalcima. Na svečanom otvaranju izložbe nagrađenim autorima biće dodeljene diplome i luksuzne publikacije iz oblasti devete umetnosti.

Cilj konkursa je da motiviše decu i mlade, uzrasta od sedam do 18 godina, na polju stvaralaštva „devete umetnosti“, da osnaži talentovane polaznike Radionice za strip i karikaturu DKCB-a koji već učestvuju na međunarodnim konkursima. Takođe, cilj je i da skrene pažnju stručne javnosti na stvaralaštvo dece i mladih u DKCB-u, da poveže sve one likovne pedagoge koji u svojim radionicama otkrivaju deci i mladima tajne stripa, da srednjoškolcima i studentima omogući da se povežu sa eminentnim autorima kako bi što kreativnije savladali tajne devete umetnosti.

Poseban značaj projekta (izložba, strip radionice, predavanja) je isticanje stripa kao medija koji pomaže adolescentima da se u vizuelno-satiričnoj formi suoče sa odrastanjem i prevaziđu krizne godine, tj. akutne i razvojno-psihološke probleme u procesu samorealizacije ličnosti. (danubeogradu.rs)