Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Jazz koncert: Nenad Vasilić Quartet

Jazz koncert: Nenad Vasilić Quartet

U Domu omladine Beograda, 28. novembra od 20.00, nastupiće Nenad Vasilić Quartet u okviru mini turneje po Srbiji „Seven“. Ulaznice mogu da se kupe u prodajnoj mreži Eventima po ceni od 500 dinara.

Jedan od najzanimljivijih evropskih jazz kontrabasista – autora, a svakako vodeći sa Balkana, Nenad Vasilić, ove godine objavio je album „Seven“ za nemački Galileo Music. Posle hvalospeva evropske jazz kritike, Vasilić će album promovisati u Novom Sadu, Nišu i Beogradu.

Ovaj muzičar je završio Jazz akademiju u Gracu, a već skoro petnaest godina vodi svoje sastave i gradi evropsku karijeru iz Beča. U Srbiji nije nepoznato ime, nastupao je više puta u prestonici sa svojim sastavima (poslednji put prošle godine na beogradskom jazz festival), ali ovo će mu biti prvi samostalni koncert u Novom Sadu.

Domaća publika je imala priliku da ga vidi i čuje kao deo kvarteta Amulette, sarajevske dive Amire Medunjanin. Snimio je sedam albuma, a tokom karijere sarađivao je sa brojnim svetskim jazzerima, među kojima su: Mark Murphy, Sheila Jordan, Stjepko Gut, Nataša Mirković De Ro, Laurie Antonioli i Bojan Zulfikarpašić. Sa projektom „Reka“, u saradnji sa Amirom Medunjanin i desetak muzičara iz jugoistočne Evrope, nastupio je na muzičkom programu Olimpijskih igara u Londonu.

Kvartet čine Marko Živadinović (harmonika), Vladimir Karparov (saksofon), Nenad Gajin (gitara) i Nenad Vasilić (kontrabas). Turneja počinje koncertom u Novom Sadu, 26. novembra u Studiju M, a dan kasnije, 27. novembra Vasilić nastupa u Nišu u sali Simfonijskog orkestra. (danubeogradu.rs)