Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Rain Dogs, rvanje, Sajam kolekcionara…

Mini BG vesti: Rain Dogs, rvanje, Sajam kolekcionara…

»»» Bend koji je odavno prestao da samo svira pesma Toma Waitsa, Rain Dogs, proslaviće 10-godišnjicu rada, nastupom u Klubu Akademije 28, 30. novembra od 22.00. Ulaz je besplatan, kao i torta.

»»» Međunarodni rvački turnir u slobodnom stilu „Pobednik 2013“ biće održan u nedelju, 1. decembra od 11.00, u sportskoj hali u Padinskoj Skeli. Organizatori turnira su RK „Pobednik“ i Rvački savez Srbije, a pokrovitelj opština Palilula. Turnir se održava po peti put, ali je prvi put međunarodni, i okupiće takmičare iz regiona. Očekuje se učešće oko 250 rvača, uzrasta od osam do 16 godina.

»»» Ovog vikenda, 30. novembra i 1. decembra, od 10.00 do 16.00 u hotelu „Slavija“ održava se veliki Sajam kolekcionara, na kom se predstavlja više od 120 privatnih kolekcija iz raznih oblasti. Zainteresovani posetioci mogu razgledati, ali i nabaviti razne eksponate i predmete iz tradicionalnih oblasti kolekcionarstva – filatelije (poštanske marke i poštanska istorija…), numizmatike (metalni i papirni novac van opticaja, kao i stari vrednosni papiri…), faleristike (ordenje, značke i vojne oznake…) i starog oružja (bodeži, bajoneti, sablje, kubure, kremenjače…). Cena ulaznice je 100 dinara.

»»» Zbog velikog interesovanja, u subotu 30. novembra od 13.00, mađioničarski tandem Piksi i Zeka nastupiće na sceni u TC Super Vero Novi Beograd, dok će deca u TC Super Vero Voždovac od 14.00 biti u prilici da pogledaju predstavu „Lisica i njene vragolije“ teatra ZIT. Ulaz na obe predstave je besplatan za sve mališane i njihove pratioce.

»»» U subotu, 30. novembra od 20.00, u Centru lepih umetnosti Guarnerius, nastupiće klarinetista Đorđe Radovanović, jedan od najboljih studenata FMU, u okviru ciklusa koncerata „FMU i Guarnerius nagrađuju“. Ulaz na koncert je slobodan.

»»» Klub kulture Peron Savamala (Braće Krsmanovića 12) prostor je u kome će 1. decembra od 19.00 biti otvorena izložba crteža Milenka Mihajlovića „Savamala“. Na otvaranju će sviratu BluesTon band i gosti.

»»» U Galeriji Start 06 KC „Čukarica“ od 4. (17.00) do 10. decembra, biće otvorena humanitarno-prodajna izložba „Iz moje bašte“ akademskog slikara – scenografa Nade Šućur Jovanović. Sredstva prikupljena prodajom slika namenjena su za pomoć u lečenju dvanestogodišnjeg dečaka Save Nešića, učenika šestog razreda OŠ „Aca Milosavljević“ iz Rušnja. Ulaz je slobodan.

»»» Izložba slika i suvenira članova likovne sekcije Društva za cerebralnu paralizu Palilule, povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, biće otvorena u ponedeljak, 2. decembra u 13.00 u Ustanovi kulture „Palilula“. Sav prihod od otkupa slika namenjen je radioničkim aktivnostima Društva za cerebralnu paralizu Palilule i Kluba invalida u Preradovićevoj.

»»» U Galeriji SANU (Knez Mihailova 35), 2. decembra od 18.00, nastupiće pijanistkinja Kristina Matijašević. Sviraće dela Baha, Betovena, Granadosa, Božića i Šopena. Ulaz je slobodan.

»»» Povodom početka bioskopske distribucije animiranog filma „Niko 2“, Taramount film organizuje takmičenje za mališane „Moj brat i ja“. Ova zabava je zakazana za 1. decembar od 16.00, u glavnom holu Delta City-ja. Učestvovaće prijavljeni dečaci i devojčice uzrasta od tri do 12 godina koji imaju brata i žele da pokažu zajednički talenat u pevanju pesme, recitaciji ili imitaciji po izboru u trajanju do tri minuta. (danubeogradu.rs)