Naslovna » Izlasci » Film » Film Pozicija deteta u Dvorani KCB
Pozicija deteta
Pozicija deteta

Film Pozicija deteta u Dvorani KCB

Rumunski film Pozicija deteta (Child’s Pose/Pozitia Copilului) od 19. decembra biće na redovnom bioskopskom repertoaru u Dvorani kulturnog centra Beograda.

Dobitnik gran prija „Aleksandar Saša Petrović“ na nedavno održanom Festivalu autorskog filma, Pozicija deteta, u režiji Kalina Petera Necera, savremena je drama o odnosu majke i 32-godišnjeg sina.

Jedne hladne martovske noći Barbu je prekoračio dozvoljenu brzinu i izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradao dečak. Zatvorska kazna od tri do 15 godina ga čeka. Pravo je vreme da njegova majka interveniše. Priznati arhitekta i pripadnik rumunske elite, ona započinje kampanju kako bi spasila svog letargičnog sina.

Kroz kvazi-dokumentaran stil, film detaljno rekonstruiše događaje tokom jedne noći i dana koji će uslediti, omogućavajući uvid u moralnu slabost rumunske buržoazije i stanje društvenih institucija kao što su policija i sudstvo.

Film Pozicija deteta osvojio je značajne filmske nagrade među kojima i „Zlatnog medveda“ i nagradu FIRPESCI na ovogodišnjem Berlinskom filmskom festivalu. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.