Naslovna » Izlasci » Nova godina 2014 » Nova godina 2014: Trg otvorenog srca

Nova godina 2014: Trg otvorenog srca

U susret Novoj godini, Trg otvorenog srca je za predstojeći vikend spremio bogatu zabavu za najmlađe.

U skladu sa praznikom, Deda Mraz će se pojaviti u predstavama i baletskim mjuziklima, a 31. decembra će mu biti pripređen i svečani doček na Trgu otvorenog srca. Ulaz na sve programe je slobodan.Za dž

U petak, 27. decembra od 17.30, dečije pozorište „Čarapa“ izvešće predstavu „Bajka o zaleđenom jezeru“, posle koje će mališane zabavljati mađioničar pozorišta „Bakine bajke“.

U subotu, 28. decembra od 12.00, „Una Saga Serbica“ odigraće baletski mjuzikl „Deda Mrazova čarobna lampa“. Kompanija Podravka Srbija je takođe pripremila program za najmlađe, dečiju novogodišnju predstavu „Lino i Čarobna šuma“, koju će izvesti glumačka ekipa Kreativnog pogona. Posle predstave mališani će se udružiti u kićenju jelke ispred Podravka kućice, a očekuje ih i druženje sa Lino medvedićem.

U nedelju, 29. decembra od 12.00, mališani će u predstavi dečijeg pozorišta „Čarapa“ moći da vide „Kako je Kraljević Marko spasio Deda Mraza“. Pored predstava najmlađu publiku će zabavljati mađioničari, klovnovi i drugi animatori.

Specijalni program, uoči Nove Godine, u utorak, 31. decembra, počinje u 12.00 predstavom „Krug oko sveta“, dečijeg pozorišta „Čarapa“, a završava se svečanim dočekom Deda Mraza, koji će na Trg otvorenog srca stići u 16.00.

Trg otvorenog srca već tradicionalno ima i humanitarni karakter. Kupovinom autentičnog suvenira manifestacije, novogodišnje šolje, po ceni od 150 dinara, svaki posetilac pomaže nabavku didaktičkih sredstava za učenike sa smetnjama u razvoju, koji se se školuju u inkluzivnom sistemu, u redovnim osnovnim i srednjim školama u Beogradu. Od početka manifestacije, 14. decembra, posetioci su kupili više od 1.000 šolja.

Takođe, posetioci mogu doneti igračke i garderobu za decu i ostaviti ih u humanitarnoj kućici, svakog radnog dana od 16.00 do 20.00, kao i vikendom od 12.00 do 20.00. Po završetku manifestacije, sve što bude prikupljeno, poklonićemo domovima za nezbrinutu decu u Beogradu.

Ovaj događaj se odvija zahvaljujući podršci komercijalnih partnera manifestacije: Ball Packaging Europe, Doncafe, Podravka, Idea, recan Fondacija za reciklažu limenki za piće. Producent Trga otvorenog srca, Beogradska kulturna mreža, posebno se zahvaljuje Gradu Beogradu i Turističkoj organizaciji Beograda, na pomoći u logističko-tehničkim poslovima i promociji manifestacije.

Detaljne informacije o programu i učesnicima na: facebook.com/Trg.otvorenog.srca i bkm.rs. (danubeogradu.rs)

Trg otvorenog srca - program